Home / HÍR / Lázár: vagy Orbán, vagy Soros emberei alakítanak kormányt

Lázár: vagy Orbán, vagy Soros emberei alakítanak kormányt

Lázár János szerint az április 8-i parlamenti választás után két lehetőség van: vagy Orbán Viktor miniszterelnök, vagy Soros György emberei alakítanak kormányt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a választás arról szól, hogy “meg tudjuk-e védeni Magyarországot a bevándorlástól”.  Lázár János szerint az elmúlt években a Fidesz-KDNP megtett mindent az ország megvédéséért, a nemzeti érdek képviseletéért, például a kerítésépítéssel. A magyar szuverenitás védelmét Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP képviseli a leghitelesebben – hangoztatta.

A politikus kitért a vasárnapi hódmezővásárhelyi – az ellenzék által támogatott jelölt győzelmét hozó – polgármester-választásra is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: a versengés ideje véget ért, most az együttműködés ideje jött el. A helyi Fidesz kész részt venni a városépítő munkában, “nekünk Hódmezővásárhely az első, a város fejlődése a szívügyünk” – mondta a térség országgyűlési képviselője, a város volt polgármestere, megköszönve a Fidesz-szavazóknak, hogy kitartottak a párt mellett, ez ugyanis “fontos biztatás és iránymutatás”, továbbá gratulált a győztes Márki-Zay Péternek. Kérdésre hangsúlyozta: még egyetlen küzdelmet sem adott fel, küzdeni fog a szavazók bizalmáért a parlamenti választáson egyéni jelöltként. Az ellenfeleinek pedig azt üzente: “több Lázár János lesz, nem kevesebb”. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a hódmezővásárhelyi eredmény fényében változtatna-e a kormányoldal kampánykommunikációján.

A szocialisták jó ötlete volt (– és mi lett belőle…)

A miniszter a tájékoztató későbbi részében a témában azt mondta: a közvilágítási tender egy jó ötlete volt a szocialisták kormányának, ők hagyatták jóvá az EU-val, az érintett önkormányzatok pedig nagyon jól tették, hogy részt vettek benne, mert mindenhol jelentősen javult a világítás, az új technológia bevezetésével pedig csökkent a költségszint. A beruházást az Európai Bizottság és az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF is vizsgálta, utóbbi lezárta a vizsgálatot, és azt megküldte a kormánynak, valamint a Legfőbb Ügyészségnek, amely megtette a szükséges intézkedéseket, a kabinet pedig reflektált az észrevételekre – fejtette ki, jelezve, hogy a fejlesztési tárca irányító hatósága tételesen cáfolta az OLAF megjegyzéseit. Az Európai Bizottság egyelőre semmivel nem marasztalta el Magyarországot, a brüsszeli testület kérdéseket fog feltenni, amelyekre Magyarország határidőn belül válaszol majd – közölte.

Lázár János kérdésre reagált az ellenzéki képviselőjelöltek esetleges visszaléptetéséről szóló hírekre, úgy fogalmazva: aki Soros György pénzéből a bevándorlás megszervezésére szövetkezik, az elárulja a hazáját, a választóit.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Sajtóügyi vétségek

Kérem, sok érdekes dolog történt tegnap, némelyek különösek, mások csodálatosak voltak, megint mások meglepőek, épp …