Home / HÍR / LMP: Az EMMI államtitkára nem ismeri a tényeket vagy nem mond igazat

LMP: Az EMMI államtitkára nem ismeri a tényeket vagy nem mond igazat

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nem mond igazat a Korábban Érkeztem Alapítvány állami támogatásairól. Állításait az LMP tételesen és bizonyíthatóan cáfolja – tudatták közleményükben.

Az EMMI államtitkára szerint a Korábban Érkeztem Alapítvány egyik, nyolcvan millió forintos költségvetési támogatásából huszonöt tanácsadó helyszín kialakításának költségét is fedeznék. Az LMP társelnökének közérdekű adatigénylésére megkapott támogatási adatokból viszont egyértelmű: az összegből mindösszesen három mentorház bérleti és felújításai díjait biztosítanák, további ötven millió forintból pedig bútorokat vásárolnak. Arra pedig továbbra sem adtak magyarázatot a kormány képviselői, hogy milyen jogi szolgáltatásra költetnek el ötven millió forintot, továbbá, hogy miért akarták Szegeden óránként 50 ezer forintért, összesen 50 millió forintért megíratni ugyanazt a tanulmányt, amit Pécsen 8 millióért íratnának meg.

A propaganda támadások ellenére, hangsúlyozzuk, hogy az LMP-nek nincsen szüksége lejárató kampányra, mert a kormány saját magát járatja le a puszta tényekkel. A Korábban Érkeztem Alapítvány céljait és küldetését továbbra is rendkívül fontosnak tartjuk, de a fideszes korrupcióban zéró toleranciának kell érvényesülnie – írják.

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szijjártó megint beleszállt Ukrajnába

Ukrajnáról bebizonyosodott, hogy az egyik leginkább féltve őrzött európai értéket, a kisebbségek védelmére vonatkozó jogszabályt …