Home / HÍR / Magyarország és Európa után az egész emberiség veszélyben van Sorostól

Magyarország és Európa után az egész emberiség veszélyben van Sorostól

A “Soros-terv” nagyon rossz terv és sok kárt okozhat az emberiségnek, de ezt sokan nem látják, illetve nem akarják látni – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter a köztévében tegnap este.

A honvédelmi miniszter szerint Brüsszelben képmutatás folyik: tudják, hogy mi történik, de nem mondják meg az igazságot sem a bevándorlóknak, sem az európai polgároknak.

Az Európai Unió többi között “spirituális válságban szenved” – jegyezte meg, hozzátéve, erre nem a bevándorlók jelentik a megoldást.

A miniszter megjegyezte: azt elfogadják, ha valakik úgy döntenek, be akarnak hozni bevándorlókat, de ezt Magyarországnak ne tegyék kötelezőnek, majd a közép-európai emberek és népek döntik el, hogy akarnak-e bevándorlókat.

Simicskó szerint hogy Magyarország elsőként sorakozott fel a “frontvonalon”, és hatékony válaszokat adott a tömeges illegális migrációra: a műszaki, jogi határzár mellett katonai, rendvédelmi együttműködéssel is védik a magyar és a schengeni határokat. A miniszter szerint a tömeges migrációs helyzet kezelésében Közép-Európa példát mutat Nyugat-Európának, Brüsszelnek. Kitért arra is, hogy múlt héten a Közép-európai Védelmi Együttműködés keretében osztrák, magyar és cseh katonák tartottak nemzetközi határvédelmi gyakorlatot Ausztriában.

A miniszter elmondta: a gyakorlaton olyan, az illegális migrációhoz kötődő helyzetet szimuláltak, amelyben előbb kisebb hullámban, majd tömegesen érkeznek és egyre agresszívabban lépnek fel a migránsok, úgy, mint például a röszkei zavargásnál.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

A KKM bekérette a spanyol nagykövetet, Szijjártó beszólt az ENSZ-nek

Bekérette Spanyolország budapesti nagykövetét szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a spanyol külügyminiszter Magyarországot bíráló …