Home / HÍR / Matolcsy beperli a Figyelőt

Matolcsy beperli a Figyelőt

Az MNB bepereli a Figyelő hetilapot tegnap közölt cikke miatt, amelyben a lap az MKB Bank megvételének körülményeiről és a pénzintézet válságos helyzetéről írt.

A jegybank közleménye szerint azért mennek perre, mert a cikkben Matolcsy Lázár Jánosnak küldött levelére hivatkoznak, ez pedig üzleti titoknak minősül. Az MNB felügyeleti részlege eközben piacbefolyás gyanúja miatt vizsgálódik.

Az MNB közleményben tudatta, hogy pert indítanak a Figyelő hetilap ellen egy tegnap megjelent cikk miatt.
A közlemény így szól:

“A Figyelő 1-2. számában megjelent “Túlárazott állami bankbevételek” című cikke a lap forrásaira történő hivatkozással utal arra, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter levelet kapott Matolcsy György jegybankelnöktől az MKB tőkehelyzetével kapcsolatosan. A jegybank és a Miniszterelnökség közötti információcsere során közölt az MKB-val kapcsolatos bármilyen adat az MNB által a feladatköre ellátása során megismert üzleti titkot képez. Erre tekintettel az MNB a mai napon feljelentés tesz ismeretlen tettes ellen gazdasági titok jogosulatlan megszerzésének alapos gyanúja miatt. Emellett az MNB felügyeleti hatósága megvizsgálja, hogy a cikkben foglalt állítások megvalósítanak-e tiltott piacbefolyásolást”.

FOLYTATÁS

Szerző: Portfolio.hu
Forrás: Portfolio.hu

Olvasta már?

Párizs kinyitja a városházát és a fővárosi középületeket a hajléktalanok előtt

Anne Hidalgo, Párizs szocialista főpolgármestere egy vasárnapi lapinterjúban bejelentette, hogy ezen a télen megnyitja a …