Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Meghalt a kirúgott szívsebész műtétre váró betege

Meghalt a kirúgott szívsebész műtétre váró betege

A Népszava információi szerint meghalt az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. Úgy tudjuk: az 55 éves férfinak egyszerűen átszakadt a főverőere.

Pedig akár meg is operálhatták volna. Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben. Kiderült, hogy a betegnek speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, a Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg. Magyarországon eddig öt ilyen eszközt ültettek be, ebből négyet Székely doktor végzett.

A lap úgy tudja: a főorvos elbocsátásakor jelezte a kórház vezetésének, hogy a férfi és még két hasonló állapotú és ugyanilyen eszközre váró betege műtétre vár.

A Népszava korábban megírta: Székely László mindenáron való menesztése miniszteri akarat volt – ez volt az egyik ügy, amiben összekülönbözött Kásler Miklós és a frissiben lemondott Nagy Anikó.

Fotó: MTI Archív

Szerző: Danó Anna
Forrás: Népszava Online

Olvasta már?

Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

Megszavazta a parlament a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a …