Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Mennyből a bomba

Mennyből a bomba

Míg mi a bejglivel és a túltápláltsággal birkóztunk, és a macskák pontosan harminckétezer karácsonyfát borítottak fel a Kárpát-medencében, Putyin mester legényei szépen, csendben majdnem a nyakunkra hozták az atomháborút. Mégpedig dezinformáció útján. Csak, ahogy szokták. Igaz, az apokalipszis most elmaradt, de csak azért, mert Izraelben még épeszű emberek ülnek a megfelelő székekben.

Szóval, az úgy volt, hogy még huszadikán megjelent egy álhír, egy álhírlapban, illetve álhír-oldalon, ezt eredetileg a 444 szúrta ki. Hogy egészen pontosak legyünk, az AWD News című valamin, aminek az impresszuma elérhetetlen, maximum mailt lehetne írni nekik, más kérdés, hogy minek – ügyesek, ugyanis a megfelelő helyen szerepel az „about us” felirat, ez kéne legyen a bemutatkozás, de nem vezet sehova. A tartalmát elnézve kizárólag Olgino terméke lehet, minden második hír Putyint isteníti, a kedvencem az, amiben az orosz miniszterelnök megígéri, hogy „saját kezűleg győzi le az illuminátusokat”. Győzze, kérem, jó régóta halottak, ha nem átall csontvázakkal verekedni, csak győzze. De beszámol arról is, hogy „nyugati titkosügynökök tömegét fogták el Aleppóban”, sőt, azt is nyilvánosságra hozza, hogy „Hillary Clinton a legnagyobb titokban katonai puccsot készít elő Trump ellen!”

Ej, Hillary, Hillary. Hát már megint kifecsegted, ráadásul senki sem tud a dologról a Timesnál, a Postnál, a Reutersnél, csak ez a falmelléki kis izé ismeri a mi kis édes titkunkat. Ezerszer mondtam, hogy ne csacsogj annyit a személyzet előtt!

Mondjuk az megint más kérdés, hogy pillanatnyilag maximum Obama ellen lehetne bármit is elkövetni, mert Trump még nem tette le az esküt, de ezek az oldalak nem is olyan embereknek szólnak, akiket zavarnak a tények.

Hanem mondjuk pakisztáni védelmi minisztereknek.

Engedtessék meg nekem, hogy kifejezzem némi kétségeimet Khawaja M. Asif védelmi efendi kompetenciáját illetően, ugyanis ha valaki tagja egy kormánynak, illenék megnéznie, kinek hisz el és mit.

Ugyanis az álhírlapban megjelent egy álhír arról, hogy Izrael atomcsapást készül mérni Pakisztánra, ha az gyalogságával beavatkozik a szíriai konfliktusba. Ezt állítólag Izrael védelmi minisztere mondta volna, a lead szerint. Ami pontosan így hangzik:

„Israeli Defense Minister: If Pakistan send ground troops into Syria on any pretext, we will destroy this country with a nuclear attack”

Hát, nehezen hinném, hogy ilyen marhaság elhagyná izraeli politikus száját, de lássuk a második mondatot.

„The former Israeli Defence Minister has threatened to “destroy” Pakistan-after Pakistan said on Thursday it will send Sunni fighters to Syria.”

Akkor most a volt védelmi miniszter mondott volna valamit vagy az aktív? Mert a „former defence minister” bizony egy volt tisztségviselőt jelent.

„Moshe Yaalon,the former Israeli defence minister, issued his warning on Tuesday.”

Igen, a volt miniszterről lenne szó. Csak hát ő sem mondott ilyent, nem is mondhatott. Először is azért, mert nem bolond, másodsorban azért, mert ha az is lenne, az már magánügy volna. Volt miniszterek szava aktuális kérdésekben éppúgy nem számít, mint nyugdíjas masinisztáké a jövő évi menetrend szerkesztésekor. Illetve a masiniszták szava valamivel többet nyom a latban.

A nagytiszteletű Khawaja M. Asif ezt nem olvasta el, nem is gondolta végig, egy védelmi miniszter ugyanis nem gondolkodik, hanem cselekszik, és a következőt posztolta a Twitterére (őrület különben, hogy a politikusok manapság a Twitteren tárgyalgatnak, a legnagyobb nyilvánosság előtt, mintha tinédzserek volnának és a szexuális tapasztalataikat beszélnék meg):

„Israeli def min threatens nuclear retaliation presuming pak role in Syria against Daesh.Israel forgets Pakistan is a Nuclear state too AH”

Magyarul: „Az izraeli védelmi miniszter atomcsapással fenyeget, ha Pakisztán Szíriában fellép a Daesh ellen. Izrael elfelejti, hogy Pakisztán is atomhatalom”.

És elkezdték szépen, sorban élesíteni a robbanófejeket.

Szerencsére Izraelben nem ültek a fülükön, akármennyire is Hanuka van, észrevették, mi készül, és azonnal válaszoltak – szintén a Twitteren.

Éspedig azt, hogy a jelentések, melyeket Khawaja főefendi kapott, tökéletesen hamisak, nem készül senki semmire.

Oké, riadó vége, nyugalom, de ez nem egy gyakorlat volt.

Szerencsére megúsztunk egy megelőző pakisztáni atomcsapást.

A nyomok Olginóba vezetnek.

Mondjuk azt még én sem hinném, hogy Oroszországnak most és éppen ebben a pillanatban érdeke volna egy nukleáris konfliktus a Közel-Keleten, hiszen ez a Kremlt is váratlanul érte volna, de afelől már nem vagyok meggyőződve, hogy később, egy alkalmas pillanatban nem örülne-é egy kis világvégének Putyin bátyuska. Majd, mikor fel is lesz rá készülve, ugye.

Köszönjük, Vlagyimir Vlagyimirovics, majdnem sikerült.

Főpróbának mindenképpen izmos volt.

Lehet ugyan, hogy az AWD News most túltolta a biciklit, de arra még ők sem számíthattak, hogy a pakisztáni védelmi miniszter, akinek pozíciójából fakadóan kéne legyen némi tapasztalata hírszerzés, elhárítás, propaganda terén, úgy kapja be az álhírüket – pontosabban, csak a címét! – mint kacsa a nokedlit.

Én a pakisztáni kormányfő helyében elég messzemenő következtetéseket vonnék le az esetből. És nagyon szépen megköszönném Izraelnek, hogy még időben szóltak.

Így tessenek hinni az álhíreknek.

Ennyire ártatlanok.

Most is lett belőlük majdnem egy atomháború a bejgli és a halászlé mellé.

Atomcsapás Betlehemre.

Mennyből a bomba.

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Csodavárás Magyarországon

A Magyar Csoda olyan, mint a fata morgana egy olyan légköroptikai jelenség, amelynek során a távoli …