Home / HÍR / Mészáros Lőrinc beköltözhet az aligai Kádár-villába

Mészáros Lőrinc beköltözhet az aligai Kádár-villába

Club Aliga 37 hektáros területe – amely magába foglalja a kikötőt, az üdülőkomplexumot és az állami tulajdonban lévő, 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is – a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum csoport birtokába került.

A balatonvilágosi Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik. Az üdülőcentrum területén a szállás- és strandolási lehetőségen túl egy 167 férőhelyes kikötő is van. Az egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták, ekkor került az izraeli érdekeltségű PRO-MOT Hungária Kft. tulajdonába az üdülőközpont ingatlanjainak 37 hektáros területe.

Rákosi húsvéttól késő őszig minden hétvégéjét Aligán töltötte

Szombaton ebéd után pihent egy kicsit, aztán autóval lehozatta magát a Balatonhoz, és itt volt egészen vasárnap délutánig. Rákosi Aligán nagyon keveset érintkezett Gerővel, Kádárral és Farkas Mihállyal, csak a közös étkezésekkor látták őt, amúgy elvolt a saját kis üdülőjében, és a vele egy időben nyaraló elvtársak sosem tudták megkörnyékezni egy kis protekcióért. (Index)

A teljes komplexumból fennmaradó mintegy 10 hektáros ingatlan tulajdonosa a magyar állam maradt, ugyanakkor a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal (KVI) 2007. márciusában kötött megállapodásnak köszönhetően az állami terület 49 éves határozott időtartamra szóló vagyonkezelői jogait is a PRO-MOT szerezte meg.

Kádár és a táncoló fekete lakkcipők

Kádár kifejezetten utálta, ha folyamatosan vigyáztak rá, főleg ha azért jött Balatonaligára, hogy pihenjen. Egyszer ki is szökött a pártüdülőből, hogy egyedül sétálgathasson, és végre békén hagyják. Az őt védő kormányőrök parancsnokát állítólag onnan lehetett felismerni, hogy még a melegítőnadrághoz is fekete lakkcipőt húzott. (Index)

A tranzakció zárását követően a Club Aliga területén működő turisztikai létesítmények, hoteleket és apartman házak működtetését az Appeninn Holding a csoporthoz tartozó turisztikai vállalatokkal, a Hunguest Hotels Zrt.-vel és a Balatontourist bevonásával kívánja biztosítani.

Castro és Gagarin is imádta Balatonaligát

A balatonaligai üdülőkomplexum legkeletebbi szegletében épült fel az elnöki villa. Eredetileg azért épült, hogy az MSZMP itt fogadhassa az olyan magas rangú külföldi vendégeket, mint Hruscsov, Brezsnyev, Gagarin, Honecker és Fidel Castro, akinek a tiszteletére később átkeresztelték az épületet. A hely ma Castro-villaként népszerű retró szórakozóhely. (Index)

Fotó innen

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

Megszavazta a parlament a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a …