Home / HÍR / Miért nem támogatja úgy a magyar kkv-szektort a kormány, mint a BMW-t?

Miért nem támogatja úgy a magyar kkv-szektort a kormány, mint a BMW-t?

A kérdést az LMP tette fel.

A magyar kis-és közepes vállalkozások sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni azt a támogatást, amit a kormány a BMW-beruházáshoz nyújt – mondta Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen felhívta a figyelmet a projekt miatt kialakuló lakhatási problémákra is.

A képviselő elmondta: a BMW egy milliárd forintos beruházás hoz Magyarországra, ugyanakkor ehhez olyan mértékű támogatást kap a magyar kormánytól, amely egyes piaci becslések szerint akár négy-öt évre biztosítja a Debrecenben felépülő gyár teljes bérköltségét. Csárdi Antal szerint egy ilyen támogatást a magyar kis- és közepes vállalkozások sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni, ebből a pénzből ez a szektor, mint a legnagyobb foglalkoztató, “csodákat tudna csinálni” Magyarországon. Hozzátette: ugyanakkor a Fidesztől nem kapnak választ arra, hogy miért nem partner a kormány számára a kis-és középvállalkozói szektor.

Arra is a felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdaság számára fontos lenne, hogy ne csak autóipari beruházások érkezzenek hazánkba, hiszen egy esetlegesen bekövetkező válságot, amire a magyar kormány is számít, először éppen a világ autógyártói fogják megérezni.

Fotó: A BMW Group leendő új gyárának helyszíne Debrecen határában (MTI)

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …