Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Miközben a 20 éve jól működő kisvendéglőnek mennie kell, a fővárosi tulajdonú pincében lányok vetkőznek

Miközben a 20 éve jól működő kisvendéglőnek mennie kell, a fővárosi tulajdonú pincében lányok vetkőznek

Jó, van ebben némi demagógia, csak a polkorrekt cím nem fér ki. Szóval. Nemrég arról számoltunk be, hogy Terézvárosban be kell zárnia egy húsz éve ott működő kisvendéglőnek, mert az önkormányzat hittantermet akar a helyiségből csinálni.

Sokféle megközelítése volt a témának, az egyik oldalról jött az, hogy ha a szerződés lejárt, az önkó nem járt el törvénytelenül – ami igaz is. A dolognak azonban más vetületei is vannak, különös tekintettel az országszerte dúló egyházparára.  Van azonban a főváros tulajdonában egy helyiség, amelyben nem a Bibliát forgatják, sőt: a ruhát imádkozzák le a lányokról. Az Index számolt be arról, hogy sztriptízbár működik a fővárosi tulajdonú Podmaniczky tér kellős közepén, közvetlenül az Arany János utcai metrómegálló mellett – egy percre a Bazilikától. Az eredetileg közvécéként szolgáló pincehelyiséget még a 2010-es önkormányzati választás előtt adta ki a Fővárosi Csatornázási Művek illemhelyeket üzemeltető cége a nightclubnak, tehát, ha jól számoljuk, nyolc éve működik zavartalanul, és még két évig szolgáltatni is fog, mert  a szerződésük 2020. 06.03-ig szól és rendes felmondással nem szüntethető meg. Haha.

A portál megkereste a főpolgármestert, megfelelőnek tartja-e, hogy valamilyen közcélú létesítmény helyett éjszakai lokál működik az ingatlanában. Arra is kíváncsiak voltak, hogy mikor kötöttek szerződést a bárral, és az mennyit fizet a helyiségért havonta. A Városháza sajtóirodájának válasza szerint a jelenlegi városvezetésnek nem volt tudomása arról, hogy miként működik a helyiség. Tulajdonképpen a lap egyik kérdésére sem jött válasz.

Pedig mindannyiunkat nagyon érdekelne.

A párhuzam a két eset között persze kissé megbicsaklik, hiszen az ügykezelés teljesen elválik – de a NER, mint tudjuk, összetart. Bár néha lerepül egy melltartó, de hát majd Terézvárosban, az6 egykori vendéglő helyén majd imádkoznak a lelki üdvért.

A fotó illusztráció

 

 

 

Szerző: Tenczer Gábor
Forrás: Index

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …