Home / HÍR / Mindenki nyugodjon le: azonnal leállíthatják a tűzijátékot

Mindenki nyugodjon le: azonnal leállíthatják a tűzijátékot

Azonnal be lehet avatkozni, ha bármi történne, ami veszélyezteti az ünnep lebonyolítását. Ezt a kormányszóvivő mondta a köztévében.

Kovács Zoltán a nemzeti ünnepet előkészítő operatív törzs vezetője is. Azt nyilatkozta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálattól az Országos Mentőszolgálaton át a rendőrség, a katasztrófavédelem és egy sor más szervezet részvételével minden olyan információ azonnal rendelkezésre áll, amely alapján “felelős és jó döntéseket lehet hozni, ha erre szükség van”. Elmondta azt is: a meteorológia tízperces előrejelzéseket ad az operatív törzsnek, és ugyanígy azonnal információkat kapnak bármilyen incidensről vagy közlekedési balesetről is. Ha bármi történne a tűzijáték alatt, azonnal le lehet állítani a látványosságot.

Szerinte igazi nyárias időre lehet számítani, ideális körülmények között lehet majd tűzijátékot nézni a jelenlegi előrejelzések szerint.

Ille István: Mit is ünneplünk augusztus 20-án?

A NAP KÉPE: Éljen augusztus 20!

Sáfrány Péter: Tűzijáték (akciós cirkusz) – ünneprontó puffogásom össznemzeti durrogtatásunkról

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Mimagyarok, szabharc: Orbán Viktor levelet írt lengyel barátjának

Orbán Viktor Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének …