Home / HÍR / Mit mondott Fónagy, amikor az OLAF-jelentésről faggatták?

Mit mondott Fónagy, amikor az OLAF-jelentésről faggatták?

Szilágyi György jobbikos képviselő a parlamentben ma azt mondta, hogy Magyarország az elmúlt 27 év egyik legsúlyosabb válságát éli meg, mert a miniszterelnök és családja bűnszövetségben elkövetett korrupciós csalássorozat gyanújába keveredett.

Hozzátette: az ügynek súlyos következményei lesznek az ország nemzetközi megítélése szempontjából, illetve azért, mert 13 ezer millió forintot kell visszafizetnie a magyar embereknek. Közölte, minden valószínűség szerint Orbán Viktor utasítására a csalássorozatban részt vettek fideszes önkormányzatok, miniszterek, államtitkárok, ezért itt már maffiakormányról is lehet beszélni.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára felmondta a leckét:

Arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt az ügyet már kivizsgálták. Most megkezdődött a kampány és az OLAF csak megismétli azt, amit évekkel ezelőtt kivizsgált – mondta. Az államtitkár azon meggyőződésének adott hangot, hogy az OLAF-nak ez a kezdeményezése nem más, mint egy brüsszeli kampányjelentés, kampányakció. Hozzátette, a lejárató hadjárat célt tévesztett, mert 2009-14 között a fő tulajdonos Simicska Lajos cége volt.

A Fidesz kommunikációs 3 pontja

Első, hogy „az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”.

Második, hogy „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”.

A harmadik pont pedig az alábbit tartalmazza: „Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.” MNO/2018. február 16.

Megvan minden? Meg. Pipa.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Valójában nem hisszük el, hogy Szijjártó ezt komolyan is gondolja

Szijjártó pénteken Münchenben, a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén mondott beszédet. Többek között ezt …