Home / HÍR / Mit mondott ma Orbán Viktor?

Mit mondott ma Orbán Viktor?

 A kormányfő hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben a “magyar modell” lényegét úgy írta le: ha munka van, minden van. Magyarország segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot épít – magyarázta.

Beszámolt arról, hogy 2010-hez képest az idei évre 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, hatszázezren a magángazdaságban helyezkedtek el. Hozzátette: 65 hónapja, több mint öt éve folyamatosan nőnek a bérek. Elmondta, 2018 második negyedévében 4,8 százalékkal, az unió átlagának kétszeresével nőtt a magyar gazdaság. Orbán Viktor azt mondta, tartják azt a vállalásukat, hogy úgy kormányoznak: Magyarországon egyre jobban megérje dolgozni és gyermeket vállalni.

Szerinte 2030-ra az ország az EU öt legjobb és legélhetőbb országa között lesz.

Beszédében súlyos, történelmi hibának nevezte azt, hogy az európai elit nem tudta az Európai Unión belül tartani a briteket és kívül tartani a migránsokat.  Azt mondta, a bevándorlás ellen küzdők ellen folyamatos támadás zajlik, ennek egyik eleme a Sargentini-jelentés.

“A dokumentum Magyarország ellen íródott és nem a magyar kormány ellen.”

Megjegyezte: a szöveg abszurd elemet tartalmaz, többek között a magyarországi antiszemitizmusról. A modern antiszemitizmus európai központja éppen Brüsszelben van, onnan finanszírozzák az Izrael-ellenes politikai akciókat – hangoztatta.

A határőrizet jogáról nem mondunk le – szögezte le. Nem engedjük, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen – nyomatékosította a kormányfő, hozzátéve: a határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben. Hangsúlyozta:

a mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik,

belőlük áll a magyar hadsereg és a rendvédelmi erők köteléke. Erre esküsznek fel, és ez az a többlet, amit semmilyen pénzért nem lehet megvásárolni, nekünk ez a legerősebb védőpajzsunk – jelentette ki.

Úgy fogalmazott: Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait,

hanem “portaszolgálatot” akarnak létesíteni;

nem megállítani, hanem menedzselni akarják a bevándorlást. Kijelentette: hazánk nem átjáróház és nem is gyűjtőtábor; ha keveredni akarnánk más kultúrákkal, civilizációkkal, akkor erről mi konzultálunk és határozunk, de ettől az ötlettől eltanácsolná a magyar embereket.

 

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Agyviharkár

Kérem tisztelettel, különös, talán mágneses viharba kerülhetett a hét végén Magyarország, ugyanis egymás után tapasztalhattuk …