Home / ESEMÉNY / Mossuk le a gyalázatot október 23-án: civil és ellenzéki összefogás

Mossuk le a gyalázatot október 23-án: civil és ellenzéki összefogás

Szolidaritás Mozgalom, valamint az Új Magyar Köztársaság Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért, a Modern Magyarországért, a Szabad Emberek Magyarországért Egyesület közös demonstrációt szervez október 23-án.

Gyalázat, hogy olyan országban élünk, ahol a közvagyon, az EU-s támogatások, az adóforintjaink nap mint nap veszítik el „közpénz-jellegüket”, ahol folyamatosan zsugorodik a szabad sajtó játéktere, ahol az illiberális kormány a demokrácia még meglévő pilléreire naponta zúdít támadást. Ahol a félelemkeltés, a gyűlölet szítása mindennapi gyakorlat a kormánykommunikációban, ahol végletesen elszabadult a korrupció, ahol a hatalom pusztán belpolitikai célokat szolgáló népszavazásra eltapsolhat milliárdokat, ahol az állami vezetők féktelenül urizálhatnak.
Gyalázat, hogy közben milliók élnek mélyszegénységben, hogy a kórházak összedőlnek, hogy a hatalom iskolarendszere engedelmes, gondolkodásra képtelen „bólogatójánosokat” tervez kinevelni.
Gyalázat!
Mutassuk meg, hogy másképp is lehet! Mutassuk meg, hogy velünk együtt még sokan tartják ma is fontosnak 1956 törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, nyitott, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat. –
írják az esemény Facebook-oldalán.

Találkozó 2016. október 23-án, 15 órakor a Rákóczi út Astoria felőli végén:  mindenkit arra kérnek, hogy a Blaha felől érkezzenek.

További csatlakozók és részletes program később.

Szerző: Huppa, Facebook
Forrás: Huppa

Olvasta már?

POST IT: Két év alatt 118 millió forintot csorgattak át a POSZT vezetői a saját cégükbe

Nemrég hír volt, hogy három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát. …