Home / HÍR / Most akkor ki omlott össze?

Most akkor ki omlott össze?

A Jobbik elnöke szerint (is – huppa) összeomlott a Fidesz migrációs politikája.

Vona Gábor hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hazugsággal vádolta a kormányt az elmúlt három évben oltalmazotti státuszt kapó 2300 emberrel kapcsolatban. Az internetes N1 televízióra hivatkozva azt mondta: kiderült, hogy az érintettek nem koptok, nem gyerekek, “nem illedelmesen kopogtak”, nem is világították át őket. Nem kevés számban van köztük a társadalomra veszélyes bűnöző, aki alkalmatlan a beilleszkedésre – tette hozzá. Az ellenzéki pártelnök szóvá tette, hogy ha egy bevándorló valamilyen bűncselekményt elkövet Bulgáriától Portugáliáig, azt “az M1 speciel élőben közvetíti”, a Magyarországon elkövetett esetekről viszont semmit sem lehet hallani. Vona Gábor szerint utóbbiak körében volt börtönlázadó, késes fegyveres rabló, olyan, aki nemi erőszakot kísérelt meg az utcán, volt, aki úgy lopott pénztárcát, hogy megharapta a tulajdonosát és olyan is, aki peepshownak nézte az egyik nemzeti dohányboltot és közszeméremsértést követett el. Az egyik legsúlyosabb esetként értékelte, hogy volt olyan, aki miután oltalmazott lett, létrehozott egy bűnszervezetet és embercsempész-maffiát irányított.

Vona Gábor azt is mondta: a kormány képtelen megvédeni Magyarországot, a bevándorlást pedig csak felhasználta, hogy ezzel manipulálja a társadalmat, és erre elköltött 22 milliárd forintot. A legaljasabbnak az őcsényi esetet nevezte, mert – mint mondta – a miniszterelnök olyan emberek ellen hergelte az ott élőket, akiket ő maga oltalmazott. A politikus a genfi egyezmény alapján érkező menekültekre és a letelepedési kötvényeket vásárlókra utalva azt mondta: “a Soros-migránsok helyett már jó régen itt vannak az Orbán-migránsok”. Azt is hangsúlyozta: egyedül pártja tudja megvédeni az országot. Egyúttal jelezte: elvárja Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy jelenjen meg a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, Orbán Viktor pedig a parlament rendkívüli ülésén adjon számot a helyzetről.

Fidesz: Vona Gábor hitelessége omlott össze

A Fidesz szerint meg Vona Gábor hitelessége omlott össze, mert a Jobbik elnöke “elképesztően kétszínű” a bevándorláspolitikában is.

A Fidesz azt írta: a Jobbik több alkalommal nyilvánvalóvá tette, hogy teljesen megbízhatatlan, nem lehet rá számítani még Magyarország védelmében sem. Úgy fogalmaztak: a Jobbik “Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt” megakadályozta a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, bojkottálta a kvótáról szóló népszavazást és a “Soros-hálózattal” együtt mindvégig támadta a nemzeti konzultációt. Hangsúlyozták, a kormány és a kormánypártok migrációs politikája változatlan: Magyarország nem fogad be bevándorlókat, nem telepíti le a migránsokat, elutasítják a kötelező kvótát és nem engedik, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak. Ugyanakkor – jelezték – a magyar jogrendszer által befogadott nemzetközi menekültügyi egyezményeknek eleget tesznek, ezért, ha úgy látják, hogy valaki nemzetközi védelemre szorul, akkor neki átmeneti oltalmat ad Magyarország. Közölték: a Fidesz azonban elvárja a kormánytól, hogy ha vannak olyan oltalmazottak, akik elkövetnek valamit, akkor azokat utasítsák ki az országból vagy zárják börtönbe.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Hirtelen eszükbe jutott: visszaadnák Milan Kunderának a cseh állampolgárságot

Andrej Babis cseh kormányfő felajánlotta Milan Kunderának, a Párizsban élő világhírű cseh származású írónak, hogy …