Home / HÍR / MSZP: Ez “politikai halottgyalázás”!

MSZP: Ez “politikai halottgyalázás”!

A Fidesz aljas és kegyeletsértő módon a veronai buszbalesetben elhunyt gyermekek emlékét használja fel arra, hogy a BTK. szigorításával a saját korrupt ügyeit fedezze – vélekednek a  szocialisták.

Orbánék szerintük a Büntető Törvénykönyv módosításában két szigorítást vontak össze: a személyszállítást végző járművek jogellenes átalakítását és a korrupt fideszes politikusok, közéleti szereplők lebuktatásának ellehetetlenítését.

Úgy látják, mindez azért történik, hogy ha bárki tiltakozna ez ellen, a Fidesz azt mondhassa: az illető a veronai buszbaleset utáni helyzet rendezése ellen tiltakozik. Ráadásul egyik törvénymódosítási javaslat sem arról szól, mint amit hivatalosan a címében megjelöltek. A “jogellenesen átalakított személyszállítást végző jármű” vezetőjét például súlyosabban büntetnék, mint azt, aki a járművet átalakította. Holott egy sofőrnek nem kell tisztában lennie azzal, hogy az általa vezetett járművet engedély nélkül átalakították.

A “hivatalos személyek” zaklatása elleni szigorítás pedig azt jelenti, hogy a jövőben bűncselekmény lenne nyilvánosságra hozni, ha Lázár János találkozik egy kávéházban egy fideszes rokonnal, hogy megvitassák a legközelebbi közbeszerzés lenyúlásának részleteit.

 

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Az emberiség ellenségei?

Ilyen sem volt még, csodát látott Amerika: az egymással gyilkos konkurenciaharcban álló sajtótermékek augusztus 16-án …