Home / HÍR / Na hol járt Netanjahu?

Na hol járt Netanjahu?

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök meglátogatta a Hapoel Beer-Sheva játékosait a keddi edzésük előtt a Bozsik Stadionban.

A sajtótájékoztató után, amelyen mindkét csapat edzője a szokásos frázisokkal lőtte meg az egybegyűlteket, a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Benjámin Netanjahu egy kicsit beállt az izraeli csapatba passzolgatni. “Sok szerencsét kívánok a találkozóra. Megtiszteltetés, hogy beállhattam a bajnokcsapat tagjai közé passzolgatni. Az egész ország a csapat mögött van” – mondta az izraeli kormányfő a futballistáknak a Bozsik Stadionban.

“Tudtuk, hogy jó csapat a Honvéd. Szerettünk volna olyan eredményt elérni, hogy könnyebb legyen a visszavágó, de nem az első meccsből kell kiindulni, muszáj úgy játszanunk, mintha győznünk kellene a továbbjutáshoz” – mondta Korhut Mihály, magyar válogatott labdarúgó, jelenleg az izraeli csapat hátvédje, aki szerint a magyar és az izraeli bajnokság között az egyik legnagyobb különbség, hogy utóbbinál rengeteg szurkoló jár ki a stadionokba. Megjegyezte, nem örül, hogy zárt kapus* lesz az összecsapás, de annak igen, hogy 200 izraeli drukker jelen lehet.

A Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágója 21.15-kor kezdődik.

Fotó: Israel National News

*Az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Bizottsága még a 2013. augusztus 22-i ülésén marasztalta el a Bp. Honvédot a Vojvodina elleni Európa-liga-mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartással kapcsolatban. Az UEFA 2017. június 27-én megjelent új fegyelmi szabályzatának 73. pontja szerint azonban a rendező klub köteles a vendégcsapat 75 küldöttének (játékosok, edzők, vezetők) és kétszáz szurkolójának belépést biztosítani a stadionba, viszont egy hazai szurkoló sem léphet a stadion területére.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás:

Olvasta már?

Fábián András: Csodavárás Magyarországon

A Magyar Csoda olyan, mint a fata morgana egy olyan légköroptikai jelenség, amelynek során a távoli …