Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Na, mi épül a Velencei Biennálén a magyar pavilon fölé?

Na, mi épül a Velencei Biennálén a magyar pavilon fölé?

Segítünk: efféle építményt ráhúztak már buszmegállóra is kies országunkban, de például a kétezer lakosú alföldi faluban, Tyukodon – uniós pénzből – 11 is épült belőle!

Ugye, hogy megvan!

A budapesti Szabadság híd 2016. nyári “elfoglalásából” kiindulva vizsgálja a városi és társadalmi tér fogalmát a 16. Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjának kiállítása, amely Szabadság híd – Új horizontok a városban címmel lesz látható május 26. és november 25. között. A Kultúrgorilla (Oravecz Júlia, Göttler Anna és Tornyánszki Éva) által jegyzett kiállításhoz a pavilon átriumába a Studio Nomad (Pongor Soma, Pásztor Bence és Tarcali Dávid) egy tízméteres kilátót tervezett.

Ami az MTI-hírből kimaradt

A Kultúrgorilla és a Stúdió Nomad által közösen jegyzett projekt arra kíván rámutatni, hogy egy városban érdemes odafigyelni az alulról jövő spontán kezdeményezésekre. A civil aktivitások és akciók frissességet, természetességet hozhatnak egy metropolisz életébe, az elindult folyamat proaktív továbbgondolása pedig segítheti az urbanisztikai problémák megoldásáról való gondolkodást. (Építészfórum)

Ha már Velencei Biennálé, még a mai napig hallani a hangját a sámándobnak…

Hiába varázsolt el milliárdokat a Sámándob, még mindig nem kezdték meg az átépítését

Ami meg a kilátókompetenciánkat illeti:

Ez a kilátó meg hogy néz ki???

Szele Tamás: Cargo

Fotó: Kulturgorilla, Studio Nomad

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Rinocérosz

Avagy orrszarvú. Másként: a nap híre. Kérem, én baromira élvezem, ahogy a kormánymédia tanult munkatársai …