Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Nagypál Anikó: Nézzétek meg őket

Nagypál Anikó: Nézzétek meg őket

Egy tizenhárom éves és egy újszülött. Magyarország két legfrissebb áldozata.

Tessék megnézni őket, Balog miniszter úr. Tessék megnézni, csak sorban, csak vigyázva, mindenkinek, mindannyiótoknak, nektek, cinikus, élősködő, pökhendi embereknek, akik Magyarországgal azonosítjátok magatokat, akik vezetitek itt ezt a szarkupacot.

Nem, nem, ne fordítsátok el a fejeteket, ne hajtsátok le, nézzétek meg őket jól, ugyanúgy, ahogy a szüleik, a nagyszüleik néztek rájuk még akkor, utoljára.

Nézzétek meg a két gyereket, éltek tizenhárom évet vagy pár napot. Nézzétek meg azokat, akik soha nem választhattak, akarnak-e titeket, soha nem kérdezték meg tőlük, akarnak-e ebben az országban élni, soha nem volt lehetőségük eldönteni, fizetnek-e vizitdíjat, akik soha nem dönthettek a sorsukról.

Ők csak éltek. Tizenhárom évet az egyik, pár napot a másik.

Nézzétek meg őket, mert ezt ti csináltátok.

Nézzétek meg őket, és értsétek meg, miről beszélek.

Nézzétek meg a családokat, akiknek soha, semmilyen kárpótlás nem fogja helyrehozni az életét. Kérdezzétek meg, hogy ki fog utoljára nevetni. Hogy fognak-e még nevetni.

Kérdezzétek meg, ha meritek.

Nem meritek, mert nincs bennetek se érzés, se kurázsi, se semmi, csak járkáltok köztünk, sőt nem is köztünk, hanem felettünk eszméletlen méretűre dagadt mellkassal, mert ti fújjátok a passzátszelet, mert megszoktátok, hogy egy csettintésetekre stadionok és kerítések épülnek, hogy a Balaton kettéválik előttetek, hogy minden és mindenki ezen a néhány tízezer négyzetkilométeren a tiétek, ti vagytok az élet és a halál urai, hogy felemelhettek és elsüllyeszthettek tetszés szerint bárkit.

Ti, a szemforgató, ájtatos, keresztényinek csúfolt cukromázba forgatott vásári Jézus-figurák akartok Istent játszani, és még a saját vallásotok tanításaival és szabályaival sem vagytok tisztában.

Hát mik vagytok ti?

Ott leszek, ott leszünk, amikor a felfújt mellkasba először nyomják bele a kést, ott lesznek a szülők, a nagyszülők, és ott lesz mögöttünk és melletünk mindenki, az összes valaha volt áldozatotok, és ott fog állni majd a két gyerek, a tizenhárom éves és a pár napos, de ők sem fognak kegyelmezni, mert nektek nem lehet.

Gyerekgyilkosoknak nincs kegyelem.

Nincs kegyelem azoknak, akik cinikusan, pökhendien csak annyit mondanak, hogy legalább a másik kórházban volt CT meg MR-készülék.

Volt igen.

Egy másik Magyarországon meg volt olyan valamikor régen, hogy nem kellett minden nap beleőrülni valami elképesztő és értelmetlen halálba.

Nézzétek meg jól a két gyereket. Nézzetek bele a szülők és nagyszülők szemébe, és próbáljatok meg nekik számot adni a rengeteg elbaszott milliárdról, ami szanaszét folyt a semmibe, a ti hülye, elképesztő mániáitokra, a gyűlöletetekre, az uszításotokra, a hóbortjaitokra, simítsátok végig azt a nadrágot, amit az ellopott pénzünkből vettetek az emberektől lenyúlt kerületek ingatlanaiban kialakított luxusáruházakban, nézzetek le arra a cipőre, amit a szülők és nagyszülők pénzéből fizetett bejárónő szép fényesre pucolt külön erre az alkalomra, és válaszoljatok, ha mertek. Mondjátok meg nekik, abból a sok milliárdból, miért épp az ő két gyerekük életére nem maradt valamennyi.

De ti, utolsó, gyáva, szar emberek vagytok, soha nem fogtok senki szemébe nézni, és még a saját, fényesre pucolt cipőtökben megjelenő arcképetekről is elkapjátok a pillantásotokat, hogy megvizsgáljátok az eget, hátha van még valami, amit ott is el lehetne lopni.

Hát ennyit rólatok. Ennyit Magyarországról.

Szerző: Nagypál Anikó
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szijjártó megint beleszállt Ukrajnába

Ukrajnáról bebizonyosodott, hogy az egyik leginkább féltve őrzött európai értéket, a kisebbségek védelmére vonatkozó jogszabályt …