Nem értem…

Egy újabb Facebook-poszt.

Szeretném azonnal leszögezni,hogy nem mocskolódást és köpködést szeretnék kezdeményezni, csak egyszerűen leírom, amit gondolok, mert értetlen lettem.

Lehet, hogy tényleg bennem a hiba,vagy kellő intelligencia hiányában tekintek a történtekre, de akkor sem értem!

Azért nem értem, mert általában a tények azok nem hazudnak, és most úgy érzem, valami nem egészen kerek kis hazámban.
Akkor is a hazám, ha nem ott élek!
Viszont azonnal bele is kezdenék értetlenségem kifejtésébe, mert még azt hiszitek,hogy mellébeszélek.
Egyszerű és tényszerűen azok a dolgok, amik nagyon magas vérnyomást értek el a szervezetemben.

Nem értem, miként lehet, hogy itt Londonban, minimális eltéréssel ugyanannyiba kerül az üzemanyag, mint szülőhazámban.

Nem értem, miért veszem meg itt az alapvető és más extra igényeket kielégítő élelmiszereket ugyanannyiért, de néha még kedvezőbb áron, mint szeretett hazámban.

Nem értem, miért kerül kevesebbe itt a mobiltelefon használati költsége, mint szeretett hazámban.

Nem értem, miként lehet ez így, mikor itt közel ötszöröse a minimálbér, mint szeretett hazámban.

Nem értem, miért áll meg azonnal az autó, ha a zebrához érkezem és mosolyog rám a sofőr, amíg átmegyek az úton, amit én megköszönök neki. Természetesen én ugyanezt teszem fordított helyzetben.

Nem értem, miért nem kell napokat töltenem a hivatalban, ha elvesztettem vagy igénylek egy okmányomat, mint szeretett hazámban, hanem elég, ha leülök egy padra, és elintézem online.

Nem értem, miért nem kell tucatnyi papír és rengeteg idő a hivatalban ahhoz, hogy vállalkozóként tegyem magam próbára, miért elég ehhez tíz perc szintén online.

Nem értem, miért kér és nem felszólít az adóhivatal az adózás idejének időpontjának közelségéről és nem értem, miért ennyire egyszerű és emberbarát az adóhivatal itt, nem úgy, mint szeretett hazámban.

Nem értem, miért nem kell itt a postára rohangálnom befizetni a költségeimet, miért intézhetem online.

Nem értem, miért mosolyogva segítenek egy hivatalban, ha valami csoda révén mégis személyesen kell elintéznem valamit, és nem úgy érzem mint aki valami hatalmas bűnt követett el, mert segítséget kér, mint szeretett hazámban.

Miért van az, ha lerobbanok az autóval az egyik legforgalmasabb úton, akkor szirénázva jönnek a rendőrök és tűzoltók, hogy segítsenek, és mosoly az arcukon, miközben a megoldáson törpölünk közösen, és nem a papírjaimat kérik, hanem azt kérdezik, miután lecincáltak az útról, hogy itt maradjanak-e addig, míg veszek magamnak enni-inni, ne legyek itt éhesen míg jön az autómentő.
Miért nem így van szeretett hazámban?

Miért van az, hogy a ház, amiben lakom és adót fizetek az önkormányzatnak érte, cserében tételesen feltünteti melyik szerv mennyit kap az én adófontjaimból, miért nem látom ezt szeretett hazámban.

Nem értem, hogy nekünk miért kellett rommá fagyni és ázni itt Londonban azért,hogy szavazhassunk, míg azok, akik nem magyar állampolgárként jöttek a világra, de azokká válhattak, azok a meleg szobából levélben adhatták le szavazatukat és szólhattak bele szüleink, gyermekeink és magunk jövőjébe.

Nem értem miért van különbség magyar és magyar között.
Vagy van magyarabb magyar??

Nem értem, hogy 2018-ban miért van ez így!

Nem értem, miért nem látja senki, hogy itt, Angliában a Brexit legfőbb oka a magyar és lengyel példa volt az EU pénzek mérhetetlen lenyúlása kapcsán, és itt szintén a vidéki emberekkel hitették el, hogy majd jövünk mi, a MIGRÁNSOK.
Elhitték, de meg is bánták.

Kíváncsi lennék, hány olyan ember olvassa most soraimat szeretett hazámban, akinek családtagja vagy ismerőse éppen “MIGRÁNS” valahol Európában, és termeli azt a pénzt, ami EU-s támogatásként érkezik szeretett hazámba, vagy netán a “MIGRÁNSKÉNT” kapott fizetéséből tartja el otthon lévő szeretteit!

Nem értem, meddig sorolhatnám még ezeket a dolgokat, de azt tudom, hogy napokig.
Semmi értelme nem lenne tovább írogatni, mert nagyon sok különbség van még a nyugati demokrácia és szeretett hazám demokráciája között.

A demokrácia egy nagyon érdekes és borzasztó jó dolog szerintem, de a legfontosabb ismérve a törvények és szabályok maradéktalan betartása.

A demokrácia nem a legtökéletesebb dolog a világon, de jelen pillanatban nincs jobb!

 

(…)

 

Szerző: Halász János
Forrás: Facebook

Olvasta már?

DK: Magyarország nem bújtat bűnözőket

A DK közölte:  Magyarország nem bújtat bűnözőket, akkor sem, ha Orbán barátai! Budapesten van, és …