Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / “Nem rendelték el a klíma használatát” – az utasok dögöljenek meg

“Nem rendelték el a klíma használatát” – az utasok dögöljenek meg

Mint ahogy azt írtuk, augusztus első napján megdőlt a budapesti legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja. Másodikán sem volt az a kifejezetten sarkvidéki hideg, s noha úgy érezhettük, pár fokkal talán enyhült a hőség, azért még mindig bazi meleg volt.

A 134-es busz hétköznap délelőtt leginkább egyfajta nyugdíjas-járat. Idős emberek utazgatnak rajta, bár az ember legszívesebben azt tanácsolná nekik, ebben az időben talán jobb lenne az otthon biztonságában. A buszon másodikán is meleg volt. Néhány utas – dacolva azzal, hogy úgy általában ezeken a buszokon légkondicionáló működik, ezért ne feszegessék már azokat a rohadt ablakokat – megpróbált némi levegőhöz jutni a nyílászárókon keresztül, de mindegyik próbálkozás kudarcba fulladt, jószerivel csak egy marokkő segíthetett volna a problémán – biztos van valami titka ezeknek az ablakoknak, amit eleddig nem árultak el nekünk.

Maradtunk a dobozva zárva, verejtékezve.

Egy idős hölgy előrekapaszkodott a sofőrhöz, és emelt hangon – mindemellett még mindig az udvariassági határon belül – megkérdezte, mi van már ezzel a légkondicionálással, mert úgy egyébként megfulladunk.

NEM RENDELTÉK EL A HASZNÁLATÁT

– hangzott a válasz, amire döbbent csend volt leginkább a reakció. A kérdező is elgondolkodott egy pillanatig, majd kifejezte abbéli aggodalmát, hogy szívbetegként ő itt meg fog murdálni, és leszállt a következő megállóban. Mindenki egy kicsit közelebb húzódott az ajtóhoz, hogy élvezzünk valamicskét az átmeneti légvonatból.

Amikor leszálltam, sokáig a fenti, kiemelt mondaton tűnődtem. A gondolataim szummája kábé olyan tömör volt, mint a sofőr válasza:

ELMENTEK TI A JÓ ÉDES ANYÁTOKBA!

Visszafele szintén ezzel a járattal utaztam, megkockáztatom, ugyanazzal a sofőrrel is. Működött a légkondi. Hogy közben elrendelték, vagy megfenyegették, esetleg ő magának esett meg a szíve az utasain, mindegy.

A BKK működéséről azonban egy (forró) leheletnyit fellibbent a fátyol.

 

A fotó illusztráció

 

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …