Home / HÍR / Nézőpont Intézet: “viszonzatlan a magyarok németbarátsága”

Nézőpont Intézet: “viszonzatlan a magyarok németbarátsága”

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint egyoldalú a szimpátia a németek és a magyarok között, mivel a magyarok sokkal jobb véleménnyel vannak Németországról, mint a németek Magyarországról.

A Magyar Idők című napilap számára készített közvélemény-kutatás eredménye szerint a magyarok háromötöde, 59 százaléka nyilatkozott kedvezően Németországról, a németek 55 százaléka viszont kedvezőtlen véleménnyel volt Magyarországról.

A csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott összegzésben úgy fogalmaztak: “A német sajtó 2010 óta tartó éles és sok esetben egyoldalú Magyarország-kritikája megtette hatását a német közvéleményre”. A Nézőpont-csoporthoz tartozó Médianéző által készített kimutatás szerint a német médiában 2017-ben Magyarországról szóló összes vizsgált beszámoló 70 százaléka volt negatív hangvételű, és mindössze 1 százaléknyi pozitív és 29 százaléknyi semleges cikk jelent meg – tették hozzá.

Ezért nem meglepő, hogy Magyarország megítélése rossznak mondható a német felnőtt lakosság körében, a Nézőpont Intézet Németországban végzett felmérése alapján – írták.

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Gruevszki-ügy, Brexit, Románia, Merkel – Nemzetközi sajtószemle

Frankfurter Allgemeine Zeitun: A tiszta jogi ügy A Gruevszki-ügyről továbbra is igen sok sajtóorgánum számol …