Home / HÍR / Online bérletvásárlás: támadás volt, nem bénázás…

Online bérletvásárlás: támadás volt, nem bénázás…

Rendszerszintű kibertámadásoknak volt kitéve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online jegy- és bérletvásárlási rendszere csütörtöki elindítása után, a rendszert sokkal biztonságosabbá tették, és nincs ok a leállítására – közölte a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az elmúlt napokban mintegy ötezer felhasználó regisztrált a webes oldalon, és mintegy nyolcszázan vásároltak az online rendszeren keresztül.

Szeneczey Balázs elmondta: a rendszer operatív működtetéséért felelős T-Systems Magyarország Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy rendszerszintű volt az a támadássorozat, amely az első két-három napon érte az online értékesítési rendszert. A társaság egy ügyben büntetőfeljelentés tett. A rendszer továbbra is biztonságosnak tekinthető, a városvezetést a BKK és a T-Systems arról tájékoztatta, hogy a “rendszer leállításának nincsen oka”, továbbra is biztonságban vannak a felhasználók adatai – tette hozzá. Szeptemberben hasonló felülettel, de egy továbbfejlesztett szoftverrel működik majd a rendszer – jegyezte meg.

A rendszert egyébként nem vették meg, az beruházási költséggel nem járt, szolgáltatást vesznek igénybe havi több mint húszmillió forintos díj ellenében.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Széllel szembe nem lehet

Én azért most mégis megpróbálnám, az olvasó szíves engedelmével, megkísérelni a lehetetlent. Még akkor is, …