Home / VÉLEMÉNY / VÉLEMÉNY - KULTÚRA / Ónodi Zsolt: Végre rend lesz az irodalomban!

Ónodi Zsolt: Végre rend lesz az irodalomban!

Történt ugyanis, hogy a Varró Dani, és Lackfi János megregulázására szerveződött “Öntudatos Szülők Az Irodalmi Igazságszolgáltatásért” elnevezésű csoport egy nagyobb projektbe vágta a fejszéjét – tudtuk meg Piroska nénitől, a csoport vezetőjétől,aki nem mellesleg a Szülői Munkaközösség elnöke.
Mint ismeretes, a csoport megszállottan keresi az általános iskolai tankönyvekben a veszélyforrásokat, félrevezető információkat, és kíméletlenül meg is torolja azokat. Így került a csoport fókuszába Varró, aki gyermekeink testi épségét veszélyeztetve áramjárta kábel rágására, és a villamos hálózat buzerálására buzdít verseiben. Vagy Janos Lackfi, aki szeretné, hogy a kisfiúk kislányokat bántsanak, és tinédzserek alsóneműjére izgul. Persze mindkét rohadék megkapta a magáét, újra és újra fellángolnak az indulatok, hiszen gyakran döccen a net a faluházban, és van, aki csak most értesült a három éve történtekről.

Az új, nagy projekt apropóját az adta, hogy a három éve kipattant botrány után szeretne a csoport valami igazán maradandó, történelmi jelentőségű tettet végrehajtani. Végül Lajos Bácsi (félállásban villanyszerelő, két kisfiú lelkiismeretes apukája) megtalálta a tökéletes célpontot.
Petőfi! Az a szemétláda! Hát olvassák már el tisztességesen azt a János vitézt!
“Ekképen jutottak át Lengyelországba,
Lengyelek földéről pedig Indiába;
Franciaország és India határos,
De köztök az út nem nagyon mulatságos.”
MIVAAAAAN??? Aztán Jencike meg bukdácsol földrajzból, ugye?
A biztonság kedvéért az információt két bizottsági tag jelenlétében ellenőrizték a guglimepszen, de gyanújuk beigazolódott.
A csoport – tudva kötelességét – haladéktalanul Petőfi nyomába indult, hogy méltó büntetésben részesítsék a költőt, vagy fiait, vagy fiainak fiait, vagy fiainak fiainak fiait. És egyáltalán ki rakta ezt egy tankönyvbe?

Jelenleg a nyomozás megakadt. Egyes források (Józsi, Tatár Dávid apukája, árufeltöltő a madaras teszkóban) szerint Petőfit elb@szta a vonat a Balatonlellei állomáson.
A csoport kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a költő, vagy annak leszármazottai hollétéről, értesítse a csoportot, vagy Piroska Nénit személyesen (elérhetőség privátban).

***Update***
Most mondta be a tévé, hogy láttak egy ötödikes (11 éves) kiskamaszt, aki letette a könyvet, felállt, és elharapta a laptopkábelt. Az anyukája nem tudta megmenteni, mert szintén szellemileg sérült.

Szerző: Ónodi Zsolt
Forrás: Facebook

Olvasta már?

Cs. Kádár Péter: Mi a baj a Magyar Tudományos Akadémiával?

Ha erre a kérdésre nem valami anyázós választ akarunk kapni, mert az már megvan, egy …