Home / HÍR / Orbán a kínai államfővel tárgyal rögtön Merkel után

Orbán a kínai államfővel tárgyal rögtön Merkel után

Berlinből Szófiába érkezett Orbán Viktor, ahol részt vesz a Kína-Közép-Kelet-Európa együttműködés soron következő csúcstalálkozóján.

Kétnapos bulgáriai programja során Orbán Viktor kétoldalú megbeszélést folytat Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel, valamint tárgyal a Bank of China vezetésével is.

A kínaiak már a spájzban vannak

A hatékony együttműködés érdekében koordinációs központ felállításáról döntöttek a Kínai-Kelet-Közép-Európai Bankközi Szövetség tagjai, a központot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) fogja működtetni Budapesten. A közép-kelet-európai régió fejlesztési intézményeit tömörítő Kínai-Kelet-Közép-Európai Bankközi Szövetség megalakulásáról szóló együttműködési megállapodást 2017 novemberében írták alá Budapesten. A szervezet célja a tagok közötti gazdasági-pénzügyi együttműködés erősítése, valamint további üzleti alapú együttműködési lehetőségek kidolgozása volt. A koordinációs központ létrehozásáról csütörtökön döntöttek a bankközi szövetség Szófiában zajló igazgatósági ülésén. A központ az MFB szervezetén belül jön létre, szakmai feladatait, a szövetség munkájának összefogását a fejlesztési bank látja el. A koordinációs központ a szövetség szervezeti egységeinek munkáját fogja támogatni, illetve helyi ismereteit és kiterjedt régiós együttműködési tapasztalatait felhasználva segítséget nyújt a közös feladatok lebonyolítása és a tagokkal folytatott kommunikáció során. Célkitűzései közé tartozik a tagországok közötti gazdasági együttműködés elősegítése, a szövetség hatékony működési struktúrájának kialakítása, valamint a Kína és Közép-Kelet-Európa közötti együttműködési lehetőségek feltárása, az üzleti érdekek összehangolás.

 

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

DK: Magyarország nem bújtat bűnözőket

A DK közölte:  Magyarország nem bújtat bűnözőket, akkor sem, ha Orbán barátai! Budapesten van, és …