Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Orbán a szőnyeg szélén

Orbán a szőnyeg szélén

A cikkajánlónkban és minden (nem kormányközeli) lap címoldalán szerepel a hír, hogy Orbánnak felelnie kell majd néhány kérdésre…

Az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője a híradások szerint ugyanis telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációról, maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről. Ezt közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője szerda este az MTI-vel.

Játsszunk el a gondolattal, hogy mindez igaz.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy abban az internetkorszakban, amikor valaki szellent egyet Ausztráliában, és a következő pillanatban Szicíliában is érezni a szagát, vajon miért pont most lett tele a testület hócipője. Évek óta megy a migránsozás, a brüsszelezés, a sorosozás pedig már a Fidesz-hívők ingerküszöbét sem éri el, annyi volt belőle. Évek óta szarik az asztalra a csúti pufi, és mindenki úgy tesz, mintha a kupac nem lenne ott, legfeljebb időnként intenek valami embernek, hogy takarja le vagy vigye ki – de valós következményei a dolognak nincsenek.

Ne legyenek illúzióink, mert azok mindig vannak: ha belülről nem tudjuk megoldani a bajainkat, erőst reméljük, hogy majd jön az ügyeletes tanár, és sarokba állítja a rendzavarót. Aztán hazaküldi egy intővel az ellenőrzőjében, a többit oldják meg otthon.

Csak az van, hogy ez a renitens diák mindeközben orrba-szájba segít a rászorulókon, és amikor oda kerül a sor, hogy ki kéne rúgni a suliból, mindig van, aki a transzparens cselekedeteire hivatkozva megvédi. Két lábbal tapossa a demokráciát? Belerúg a menekültekbe? Igaz, de közben kórházat épít Nigériában, és nincs olyan pátriárka, akinek segítségért nyúló kezét ne szorongatta volna meg. Azt ugyan mindenki tudja, miért csinálja, de hát vannak a vélemények – és vannak a tények.

Senki se higgye, hogy seggberúgás lesz a dolog vége, diplomatáéknál ez nem illik, mert könnyen ráhúzhatják a számonkérőre, hogy beleavatkozik az adott ország belügyeibe. Az már persze más tészta, hogy a brüsszelezés és a sorosozás milyen szintű beleavatkozás és kinek is a bel- és más ügyeibe… De mivel az “csak” propaganda, sokat nem tudnak vele kezdeni, meg aztán itt van ez az orosz-szál is, még a legjattosabb bulldogok is kétszer meggondolják, hogy megkergessék-e Putyin pincsijét.

Sokkal több van Orbán számláján, mint a sorosozás, valljuk be. Ez sem kevés, tekintve, hogy zombikat csinálnak például a nyugdíjasokból, akik ahogy megérzik az elő hús szagát, azonnal harapnak. Nem beszélve a permanens gyűlölet- és félelemkeltésről. Ez valóban az ország belügye, ezt a szarkupacot nekünk kellene valahogy eltakarítani, de még mindig nem találjuk a lapátot.

Hogy bomlasztja a gazdasági és gondolatközösséget? Hát, majd felhívjuk vagy két falat között megkérdezzük tőle a vacsinál, hogy my dear Viktor, hogy is van ez… És my dear Viktor arcára kiül majd a csodálkozás, hogy ő nem is érti, miről van itten szó, vagy esetleg rákeni valaki másra, ahogy ezt a jellemembereknél szokás, bármi. De a fehér asztalnál senki sem fog bizonyítékokat előcibálni és szembesíteni vele, ezt ő is pontosan tudja. Nem illik. És mindig lehet arra bazírozni, hogy a megfelelő viselkedéskultúrával rendelkező ellenfélnek nem lesz eszköze ezzel a képmutatással szemben.

Maximum a villa a kezében, de valljuk be, a családi ezüsttel elég macerás eltakarítani a szart.

Így ez az egész csak marad az, ami: egy hír. Elszáll, mint a szó, írás nem lesz belőle, Hunniában a dolgok ugyanúgy mennek majd tovább, meglesz a nemzet második legeredményesebb konzultációja, épülnek a stadionok, és a strómanok mája már annyira zsíros, hogy Márton napra akár föl is lehetne szolgálni.

 

 

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Kezdeményezések hálójában

Mint ahogyan azt már korábban megállapítottuk, a nyár elmúltával beköszöntött a tüntetések szezonja. A tüntetésnek …