Home / HÍR / Orbán megígérte a Mazsihisznek, hogy nem lesz neonáci demonstráció a hétvégén

Orbán megígérte a Mazsihisznek, hogy nem lesz neonáci demonstráció a hétvégén

Pontosabban azt mondta: a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására...

2017-ben elvégzendő közös munkáról, a magyarországi zsidóság problémáiról, terveiről, többek között az egyházi intézmények fejlesztéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke kedd este az Országházban.

A megbeszélésen többek között szóba került a  leégett zuglói zsinagóga, amelynek helyreállításához Heisler András segítséget kért a kormányfőtől, Orbán Viktor erre is ígéretet tett. A Mazsihisz elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt a Szeretetkórház fejlesztési terveiről is. A Maccabi Európa Játékok, azaz a zsidó Európa-bajnokság 2019-es budapesti megrendezése kapcsán szóba került a helyszínként kiválasztott sportközpont témája is; mivel nagyon szoros a határidő, megállapodtak, hogy a miniszterelnök rövidesen a kormány elé viszi az ügyet. Orbán Viktor és Heisler András tárgyalásán a határon túli magyar ajkú zsidó közösségek segítésének lehetőségeit is áttekintették.

Fotó: NOL (2011)

***

A Mazsihisz kapcsolódó közleménye

Az idén is sor került a neonácik Becsület-napi emlékezésére Tökön, a híradások szerint horogkeresztes zászlót is felvontak a megemlékezők.
Nem vagyunk meglepve: a neonácik neonácikként viselkednek. Tudjuk: a törvényes kereteken belül megtehetik. Nyugodtan lehet a magyar főváros hídjait felrobbantó, lakosságának temérdek értelmetlen szenvedést okozó nácikat és nyilasokat, a magyar nép ellenségeit ünnepelni, ha mégoly undorító is. Lehet náci gyilkosokat hősöknek nevezni, ha van, akit rávisz a lélek.  De a horogkeresztes zászlót felvonni, horogkeresztes karszalagot viselni, másokban félelmet kelteni tilos és büntetendő.

Aki a Holokauszt után horogkeresztes zászlót húz fel a villanyoszlopra, az világosan jelzi, hogy helyesli a holokausztot. Magyarországon ez hivatalból üldözendő bűncselekmény. Kérjük a bűnüldöző hatóságokat, derítsék ki, hogyan kerülhetett sor nyíltan törvényszegő neonáci demonstrációra 2017 Magyarországán és indítsák meg a nyomozást az elkövetett, hivatalból üldözendő bűncselekmények felderítése érdekében. A MAZSIHISZ azt kéri a nyomozó hatóságoktól, hogy szerezzenek gyorsan érvényt Magyarország Alaptörvényének, a hatályos jogszabályoknak

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Kimcsi, félkészen

Hát kérem, kollégáim megígérték volt, hogy meg fogom magyarázni a koreai helyzetet, ám legyen. Hogy …