Home / HÍR / Orbán nem hullajt krokodilkönnyeket a Soros-alapítvány távozása miatt

Orbán nem hullajt krokodilkönnyeket a Soros-alapítvány távozása miatt

Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és “most éppen bukóban vannak” – kommentálta a parlamenti választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

“Tudom, hogy nem fogják elfogadni a választás eredményét, szervezni fognak mindenfélét, korlátlan pénzügyi eszközeik vannak” – fogalmazott a kormányfő Soros György köreiről szólva, akik szerinte “iszonyatos pénzeket mozgósítottak” az ellenzék győzelméért, mert nekik nem jó, ha nemzeti, bevándorlásellenes kormány van. Közölte: neki az a dolga, hogy megvédje Magyarországot a spekulánsokkal szemben. Szerinte egyébként a spekulánsok sosem adják fel, ez egy olyan nyerészkedő világ, amely újra és újra visszatér.

Azzal kapcsolatban, hogy elköltözik Budapestről a Nyílt Társadalom Alapítvány irodája, úgy reagált: “ha nem hullajtok krokodilkönnyet, talán megértik a hallgatók”.

A “Soros-hálózatról” készült lista ügyében azt mondta: az európai politika veleje az átláthatóság, ezért a sajtót arra biztatja, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében, fedjenek fel minél több hálózatot, együttműködést.

Ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne szégyellje azt bevallani sem – jegyezte meg.

A szavazatok újraszámolására vonatkozó felvetésekre úgy reagált:

“olyan ez, amikor nyerünk 4-0-ra, és az ellenfelünk követeli a gólok újraszámlálását. A meccset lefújták, ez van”.

Ez pedig jegyezzük meg, hátha egyszer még jól jön (huppa):

Politikusként győzelem és vereség esetén is szolgálni kell a hazát. Orbán szerint, aki ezt nem érti, az nem alkalmas politikusnak, és jobb, ha szedi is a sátorfáját.”

Fotó: MTI Archív

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

POST IT: Két év alatt 118 millió forintot csorgattak át a POSZT vezetői a saját cégükbe

Nemrég hír volt, hogy három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát. …