Home / ELLENSZÉK / Orbán szerint 2017

Orbán szerint 2017

A Nemzet Vátesze úgy véli, hogy 2017 a lázadás éve lesz. Mi is a lázadás? Definitíve a lázadás az állam elleni bűncselekmények csoportjába tartozó bűncselekmény.  Elkövetői a lázadók, olyan személyek a Btk 256. § szerint(1) aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy
a) az országgyűlést
b) a köztársasági elnököt
c) a legfelsőbb bíróságot
d) a kormányt
alkotmányos jogköre gyakorlásában erőszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő; a tömegzavargás szervezője vagy vezetője öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Érdekes, hogy a miniszterelnök megbuktatása nem Btk-ba ütköző cselekedet. Ez azért ad némi reményt.

A lázadás, lássuk be, Orbanisztánban enyhén büntetendő, mivel kicsit rigorózusabb környezetben a lázadók életének elvételével, jobb esetben várbörtönnel, kurta vasban szokták büntetni. Igaz, a mi múltunkban is akadt keménykedés, Koppány, Dózsa, Martinovics, Cattaro stb. Ebből is látszik, hogy a mi felettébb demokratikus kormányzatunk mennyire humánus – hacsak a Nemzetvezető Testvér unisono  előre meg nem határozza az ítéletet.

Rugaszkodjunk el a lázadás jogi környezetétől, foglalkozzunk inkább az alannyal: ugyan, ki/kik is lázadnának 2017-ben, főleg, mi ellen?

Orbán számára semmi újdonságot nem jelent a lázadás 2017-re, ugyanis csak folytatja azt Brüsszel, az Unió és minden európai norma ellenében, mert jól tudja, semmiféle szankció nem fenyegeti. Így hát hívei szemében ő a hős lázadó.

Hanem, ha jól sejtem, mindenki más, aki 2017-ben lázadni mer, csak ellene és rezsimje ellen lázadhat.  Ha a Nemzet Vátesze ezt előre látja – ráadásul ki is jelenti – akkor eléggé érthetetlen, miért nem tesz ellene semmit? Mármint olyasmit, ami józan ésszel elvárható, vagyis, megszünteti a lázadást kiváltó okot. Ja, hogy egy lázadást csírájában el lehet fojtani, le lehet verni, el lehet taposni? Az más. Úgy néz ki, inkább erre hajlana. Ehhez megvan az eszköztára is. Az egyik humánus: szakszervezetek, civil szervezetek, pedagógusok, egészségügyi dolgozók, sajtómunkások, értelmiségiek, bárki ellehetetlenítése. A másik már nem annyira, de ahhoz is rendelkezésre áll a pintéri rendőrség, rohamcsapatostól, meg a TEK.

Belső lázadástól nem kell tartania, csinovnyikjai egzisztenciálisan és morálisan teljesen tőle függenek, senki nem olyan bolond, hogy önként felálljon a húsosfazék mellől, és belerondítson.

Akkor hát, mégis, ki fog lázadni 2017-ben? A nép? Az ő választott népe a kétezres évek óta már nem a városlakó munkás-polgár-alkalmazott, főleg nem az “értelmiség”, hanem a falusi tahó. A “téeszelnök-pártitkár-plébános-nagyparaszt” négyszög mai megfelelője egybetereli és egybetartja, megveszi, megfélemlíti és leszavaztatja a falusi “lakóságot”. Mely egyszerű matematika szerint az ország többségét alkotja, és biztosítja a maffiapártnak a kétharmadot. Tehát a nép, melyre oly’ annyira találó Kertész definíciója: zsigerileg alattvaló – kipipálható. Orbán nem Edward ugyan, de a néphez való viszonyát Arany sorai jól jellemzik:

„s a nép, az istenadta nép,
ha oly boldog-e rajt’
mint akarom, s mint a barom,
melyet igába hajt?”

Nos, ez a nép soha nem fog lázadni Orbán ellen. Miért is tenné? Jobb a békesség. Még akkor is, amikor már a szar a szájáig ér, csak sziszegve figyelmezteti a NERtársát: ne mozogj, mert akkor hullámzik!

Szerző: Ille István
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: A néma sokaság

Ők azok, akiket nem véd semmilyen jog, semmilyen bíróság, semmilyen ügyvéd, talán civilek igen, de …