Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Örömfoci volt a Hős utcában – A rendőrök és az újságírók mégsem mentek el a gyerekekhez

Örömfoci volt a Hős utcában – A rendőrök és az újságírók mégsem mentek el a gyerekekhez

2018. április 14-én különleges sporteseménynek adott otthon a Hős utca 15. két épülete közötti udvar. Ezt a helyszínt választotta az Oltalom Sportegyesület nagyszabású Fair Play Football Roadshow Focibajnokságának legújabb állomásául, hogy elősegítse azoknak a szereplőknek a párbeszédét, akiknek az épületek tervezett felszámolásában együtt kell majd működniük – írja a Kontúr Egyesület weboldala.

Az Oltalom Sportegyesület és társszervezete, a MÁV Telepi Wesley János Általános Iskola hosszú évek óta segíti a Hős utca 15. szám alatti szegregátumban élőket. Az OSE negyedik éve tart ingyenes edzéseket az itt lakó gyerekek számára. A sportolási lehetőségen túl komplex segítséget is nyújtanak: az edzők mellett dolgozó szociális munkások nemcsak a gyerekeket, de szüleiket is támogatják lakhatási, családi, tanulmányi, munkával kapcsolatos ügyek megoldásában.​
Sok-sok lelkes gyerekkel, kíváncsi felnőttekkel, újságírókkal telt meg szombat délelőtt a hírhedt Hős utcai telep. Az udvaron felállított, impozáns méretű, felfújható mobil fociaréna és a vidám zene a sport iránt kevésbé rajongó lakókat is lecsábította, de az ablakokból is sokan követték az eseményeket.

A 11 órakor kezdődő focibajnokságon valóban fairplay meccseket játszottak a csapatok, a “football3” módszer alapján, az Oltalom moderátorainak vezetésével.

Sajnos a bajnokságon végül épp azok a csoportok nem jelentek meg, akiknek a részvételére leginkább számítottak: a rendőrség és az újságíró válogatott visszamondta a részvételt, a kőbányai önkormányzat pedig nem kívánt csapatot állítani. Rákos András, az Oltalom SE elnöke csalódottságát fejezte ki a történtek miatt, de a rendezvény ennek ellenére is nagy sikert aratott a résztvevők körében.
 ​Csapatot állítottak Hős utcai fiatalok, a Hős utcai gyerekek, az Oltalom Sportegyesület, a Wesley és a Kontúr Egyesület is.

RESPECT!!!
Szerző: Kontúr Egyesület
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Széllel szembe nem lehet

Én azért most mégis megpróbálnám, az olvasó szíves engedelmével, megkísérelni a lehetetlent. Még akkor is, …