Home / HÍR / Összeér Tarsoly és Pharaon ügye

Összeér Tarsoly és Pharaon ügye

A Jobbik szerint a Pharaon-ügy és a Quaestor-botrány szálai összeérnek, és ilyen mértékű nemzetbiztonsági, valamint korrupciós ügyek után a kormány nem maradhatna a helyén.

A közleményben, amelyet Szűcsné Major Ildikó, a Jobbik szóvivője jegyez, azt írták: a Pharaon-ügy Magyarország “elmúlt negyedszázadának legnagyobb nemzetbiztonsági botránya”, és már az is tudható, hogy “a Fidesz-közeli, nemzetközileg körözött bűnözőt a Szijjártó Péter vezette külügyi tárca hozta össze a korrupcióra épült Quaestorral”. A két bűnszervezet tehát a Fidesz égisze alatt fonódott össze – fogalmaztak.

A Jobbik szerint a két, immár egybefonódott botrányban a Fidesz-kormány több tagja, valamint “személyesen Orbán Viktor miniszterelnök” is érintett. Úgy értékeltek: egy “magára valamit is adó országban ilyen mértékű nemzetbiztonsági és korrupciós ügy után” a kormány nem maradhatna a helyén.

A Magyar Narancs csütörtökön interjút közölt Tarsoly Csabával, a Quaestor volt tulajdonosával. A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottja egyebek mellett azt mondta, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével találkozott Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberrel, akivel többször is tárgyalt egy ingatlanfejlesztési projektről.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Cserpes Tamás: Revízió a lábszag ellen

Ezzel az alkotmány-revízióval, illetve kényszeres alaptörvény módosítgatással, a jó fene se tudja mi a keresztneve, …