Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Öt hónapra több mint 30 milliót fizet a kormány a médiafigyelésért

Öt hónapra több mint 30 milliót fizet a kormány a médiafigyelésért

A Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző Kft.-vel a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté szerződött még 2018. június elsején 31,2 millió forint értékben. Ezért a pénzért év végéig belföldi és külföldi médiafigyelési, médiaelemzési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatásokat kell nyújtania – írja  Menedzsment Fórum.

A portál szerint a Médianézőnek nem ez az egyetlen kormányközeli médiafigyelésre szóló megbízatása. Tavaly év végén az MFB-vel kötöttek 46,1 milliós keretszerződést, ennél sokkan nagyobb melót kaptak egy évvel ezelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring feladatokért 348 milliót kap a cég. 2016-ban is megbízójuk volt az MFB, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint az MTVA.

A Médianéző  tavaly 1,2 milliárdos árbevétel helyett 1,6-ot könyvelhetett el, amiből 302 milliós nyereség maradt a végén. Ezt az utolsó forintig kifizették osztalékként a tulajdonos, Nézőpont Csoport Zrt.-nek, amelynek Győri Tibor a tulajdonosa. Győri korábban a Miniszterelnökségen jogi ügyekkel foglalkozott és Habony Árpáddal is üzleti kapcsolatban áll.

 

Szerző: Székely Sarolta
Forrás: Menedzsment Fórum

Olvasta már?

Fábián András: Széllel szembe nem lehet

Én azért most mégis megpróbálnám, az olvasó szíves engedelmével, megkísérelni a lehetetlent. Még akkor is, …