Pitiánerek

Az MTI úgy hozta le a Magyar Tudományos Akadémia közleményét arról, hogy hatalmas nemzetközi sikert ért el a magyar tudományos élet, hogy elhallgatta, hogy a siker részese a CEU is – írja a 444.hu.

Az Európai Kutatási Tanács 10 millió eurós támogatását a Lovász László, Barabási Albert-László és a cseh Jaroslav Nesetril vezetésével, a Magyar Tudományos Akadémia, a CEU és a prágai Károly Egyetem együttműködésében megvalósuló hatéves hálózatkutatási program nyerte.

A Magyar Távirati Iroda szerint is ez történt – csak a CEU nélkül. A hírügynökség arra hivatkozik, hogy az MTA tájékoztatását vették át. Csakhogy az akadémia közleményében szerepel a CEU, több helyen is, rögtön a hír felvezetésben és Barabási titulusainak felsorolásában is…

Minderről az egykori orosztanárom jut az eszembe. Gyűlölt. Valójában nem tudom, miért, alapvetően jó gyerek voltam, noha nyilván megvoltak a jelei már akkor is annak, hogy van egyfajta (külön)véleményem, de neki és előtte ennek hangot sosem adtam. Aztán a kezébe adtam a fegyvert: jelentkeztem középfokú nyelvvizsgára a Rigó utcába. Jó előre dörzsölhette a tenyerét, hogy majd azzal osztja ki a pofont akkor, amikor visszajön a balsikeremről szóló jelentés. Hogy, hogy nem: sikerült a vizsga. Gondolom, okozhattam neki pár perces fejtörést, mire kitalálta a helyettesítő megoldást: minden sikeres nyelvvizsgázót felállított a padjából, és megtapsoltatta őket az osztállyal.

Kivéve engem.

Na, ez jutott eszembe minderről.

Meg a pitiánerek bosszúja.

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Gruevszki-ügy, Brexit, Románia, Merkel – Nemzetközi sajtószemle

Frankfurter Allgemeine Zeitun: A tiszta jogi ügy A Gruevszki-ügyről továbbra is igen sok sajtóorgánum számol …