Home / HÍR / Reagálás Szijjártó reagálására

Reagálás Szijjártó reagálására

Azt állítja a Fidesz, hogy az Európai Parlament “csalással” érte el, hogy elfogadják a Sargentini-jelentést. Ez a szokásosnál is nagyobb, bődületes hazugság – kezdi Ujhelyi István által szignált közleményét az MSZP, majd így folytatják:

A valóság ezzel szemben a következő:

Az Európai Parlament közel hetven százalékos többséggel, pártcsaládokon átívelő egységben fogadta el a jelentést.

Az Európai Parlamentben 1979 óta hatályban lévő eljárásjog szerint szavazott a mai napon a plenáris ülés, a tartózkodások számítási módszeréről az EP jogi szakszolgálata is megerősítő állásfoglalást adott ki a voksolás előtt.

A Fidesz elszokott attól, hogy nem saját maga alakítja a szabályokat, hanem neki kell alkalmazkodnia hozzájuk. A Fidesz a legutóbbi választáson alig 49 százalékos támogatottsággal szerzett kétharmados kormányzati többséget.

A Fidesz legutóbb a Magyarországon megtartott “kvóta-népszavazás” során alig 44 százalékos részvételt tudott felmutatni, így a referendum elbukott. A Fidesz-kormány ettől függetlenül is “politikailag érvényesnek” nevezte az eredményt.

A Sargentini-jelentés elfogadása ezzel szemben nemcsak politikailag, de jogilag is érvényes.

Még hozzáteszi:

Egy normális demokráciában a kormány ilyenkor önként távozik

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ezt is megértük: Berlusconi beszólt Salvininek

Diktatúra veszélyére figyelmeztetett Olaszországban Silvio Berlusconi, az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt vezetője hétfői …