Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Rendszerszintű támadások

Rendszerszintű támadások

A szemem előtt van annak a funkcionáriusnak (vö. projektfelelős) a megkönnyebbült arca (hasonló élményt a vécén élhet át az ember), aki végre rátolhatta egy 18 éves srácra az egész bénázásukat, a szar rendszerüket, a gagyi munkájukat.

“Rendszerszintű támadás!”harsogták, és a nép számára egyből megjelent az Anonymus konkurenciájának a képe (felhőben), egy gaz társaságé, akik térdelőrajtba helyezkedve csak azt figyelték (remegő ujjaik körbefonták az egeret), hogy a BKK online jegyvásárlási káoszának végre eldördüljön a rajtpisztoly, és megmutathassák, hogy az erő velük van, de ha az nem is, az ész biztosan. Elképzeltük, ahogy egy komplett hacker team várta izgatottan – mint Bivalybasznádon a déli buszt – hogy nyomjanak egy ON-t, és amint elérhetővé válik a szisztéma, rögvest lázas tevékenységbe fogjanak, hogy a nemzetstratégiailag fontos ügyet kikukázhassák – az attakot Brüsszel rendelte meg és Soros fizette, persze.

Kibertámadás, az…

Dicséretes volt a gyorsaság, amellyel a betolakodót leleplezték, a dicsőségen csak kicsit csorbít a tény, hogy ő maga (merhogy magányos volt a lelkem) ment házhoz a pofonért – puszta jóindulatból.

Pitiáneriában így mennek a dolgok, nincs mit csodálkozni ezen, kérem. Dilettánsok alakítják a rendszert, amelyen akkora rések vannak, hogy egy dinoszaurusz is eltűnne benne, ha nem halt volna ki. A dinoszaurusszal szemben azonban az humanus parazitus hihetetlenül jól teljesít (egyre jobban) túlélésben, nincs az a fillér, amiért ne hajolna le, főleg akkor, ha nem ő vesztette el, milliárdok vándorolnak a zsebébe, és utána nem marad más, mint a patkányjárta kamrában: halom szar. Aztán amikor valami látványosan elbaszódik, pillanatok alatt talál valakit vagy valakiket, akikkel elvitethetik a balhét, fajtajellemző, hogy rendkívüli gyorsasággal képes áthárítani másokra a felelősséget. De csak az után, miután a lóvét biztos helyre tette.

Azt már tudjuk, hiszen a fejünkbe verték audiovizuálisan, hogy támadják a magyart. Az már persze nézőpont kérdése hogy kik és hogyan. Amikor ezeket a sorokat írom, több mint harmincezren vélekednek úgy, hogy a BKK egy geci. A gecizést már megszoktuk, ők is, a kérdés csak az, hogy ez az egységfront mivé alakul át. Nem lehetetlen, hogy rendszerszintű lesz, és ebbe a BKK puttonyba sok minden belepakolnak majd,  még olyat is, amit pl. nem kifejezetten ez a balfasz banda készített össze maga alá.

Így jártak. Mi meg így járunk: metróval, busszal, villamossal, és 2017-ben Magyarországon eljött az idő, hogy online vehessünk mindezekre bérletet. Hogy ez a fajta rendszer máshol zökkenők nélkül működik, sőt, élhető és felhasználóbarát, ki nem szarja le, mi így árulunk bérletet, akinek nem tetszik, közlekedjen gyalog.

Megjegyzem azért, hülyeségben más országban sem szűkölködnek, a napokban 150 fontra (50 ezer forintra) büntetett meg a rendőrség egy ötéves kislányt Londonban, mert 50 pennyért limonádét árult a fesztiválozóknak, írja az Index, és felsorolnak még pár hasonló esetet. A bazinagy különbség a reakciókban az, hogy a limonádé-ügyben a helyi önkormányzat azóta már bocsánatot kért és elengedték a büntetést. És mit csinál mindeközben Tarlós? Kitaláljátok?

Az, hogy a BKK-s hackelés nem limondé-ügy, mi sem bizonyítja jobban, hogy a T-Systems és a BKK közleményt bocsájtott ki, amelyben megmagyarázzák, hogy az eljárási rend szerint cselekedtek, amikor feljelentést tettek az etikus hacker ellen. Hogy aztán a rendőrség miért vitte el lakásából a srácot, az megint más tészta. (Tésztában is jobban teljesítünk egyébként, ahogy azt a főparazita bebizonyította, amikor a Nemzet Gászszerelőjének legújabb nagybevásárlását fölavatta.)

Valahol hálával tartozunk a srácnak – gigabocs a kellemetlenségekért, ami mindezzel jár – de mégis köszi, mert hónapok óta nem sikerül olyan fegyvert találni, amit végre, úgy igazán, ellenük fordíthatnánk.

De mindig kell egy utolsó csepp, és az utolsó cseppek országában minden korty limonádéért hálásak lehetünk.

 

 

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

A magyar mutyi csúcstörténete: eltűnt az egyetlen mammográfiás szűrőbusz

Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) által gyártott …