Home / HÍR / Repteret kap Felcsút – használni ki fogja?

Repteret kap Felcsút – használni ki fogja?

A szakhatóságok engedélyezték a repülőtér kialakítását, szálloda is épülhet a településen.

horthy.repülőNapirenden van a Bodmér–Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása – idézi a Népszabadság a felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti tervét.

A létesítmény Bodmér belterületi határától több mint 800 méterre, Felcsút belterületétől 1800 méterre fekszik, így a fel- és leszállási útvonalakkal érintett területeken védendő létesítmények, területek nincsenek. A repülőteret egy darab Cessna–172 típusú kisrepülőgép használja alkalmi mezőgazdasági megfigyelésre.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is további expanzióra készül: a fejlesztések egy része mezőgazdasági területek más célú hasznosításával, a termőföld termelés alóli kivonásával valósítható meg. Lévai Anikónak a háza alatt tavaly összevont hathektáros szántója például a tervben rekreációs területként szerepel.

Ez azt a korábbi feltételezést erősíti meg, hogy a tervben ma már nyíltan megnevezett szállodaépítés nem kizárt, hogy éppen a szántó fölött elhelyezkedő négy házzal van összefüggésben. Ezek Lévai Anikó, Orbán Viktor, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak immáron – írja a lap.

 

Szerző: civilhetes.hu
Forrás: civilhetes

Olvasta már?

A román kormányfő elkésett, a magyar kormánygépet megtörték – csúcson a bukaresti csúcstalálkozó

Valami van a levegőben – jobban mondva már/még a földön, mert valahogy nem jönnek össze …