Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / “Sanghaj és Budapest lovasai, egyesüljetek!”

“Sanghaj és Budapest lovasai, egyesüljetek!”

Ez az egyik közcíme annak a híradásnak, amelyet az egyik lovas szaklapban olvastunk. Arról számoltak be a cikkben, hogy az első Kínai Nemzetközi Import Expo során a gazdasági és technológiai megállapodások mellett a két ország lovaséletét is összefonó együttműködés született.

Az első Kínai Nemzetközi Import Expón a Magyar Üzleti Fórum során került sor a Sanghaji Lovassport Szövetség és a Magyar Lovassport Szövetség közötti együttműködési szándéknyilatkozat aláírására, melynek célja a Kína és Magyarország közötti kulturális és szakmai kapcsolatok és a lovasélet szereplői közötti együttműködés erősítése, a sanghaji lovasélet élénkítése, valamint a magyar lovak népszerűségének és jelentőségének bemutatása Kínában. A felek aktívan támogatják a kölcsönös kulturális és szakmai együttműködést a lovas hagyományok, lovaskultúra, a kapcsolódó művészetek, a belovaglás, edző-, bíró- és szakállatorvos képzés, istálló menedzsment és a lótartás terén, valamint közös lovas edzéseket és versenyeket szerveznek, ahol a magyar lovak is bemutatkozhatnak.

2016 óta létezik ez a biznisz

2017. augusztus közepén 14, Magyarországon tenyésztett versenylovat szállítottak Kínába, közvetlenül a Liszt Ferenc repülőtérről a Cargolux légitársaság gépének fedélzetén. A távol-keleti országba irányuló magyar ló export – a Földművelésügyi Minisztérium több mint hat éves egyeztető és egy éves előkészítő munkája nyomán – tavaly indult be, s az első szállítmányt, amely 9 magyar tenyész- és versenylóból állt, 2016 februárjában még a frankfurti repülőtérről indították útra. Nem csak az élő állatok kereskedelmében hozhat fellendülést, de több új lehetőség is nyílik a lovaskultúra minden ágában, így a tenyésztők, a trénerek, a lószerszámot és lófelszerelést gyártó cégek, valamint a takarmányforgalmazók is új piacra léphetnek Kínában. Forrás, 2017

Szerző: Riderline
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Gruevszki-ügy, Brexit, Románia, Merkel – Nemzetközi sajtószemle

Frankfurter Allgemeine Zeitun: A tiszta jogi ügy A Gruevszki-ügyről továbbra is igen sok sajtóorgánum számol …