Home / HÍR / Sarló, kalapács, Novák Előd

Sarló, kalapács, Novák Előd

Rongálás miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Novák Elődöt, a Jobbik volt országgyűlési képviselőjét.

A volt képviselő ellen azért indult eljárás, mert 2015. október 23-án megpróbálta leszedni a sarlót és a kalapácsot a budapesti Szabadság téri szovjet emlékműről. Emlékeztettek arra: Novák Előd társaival vésővel és kalapáccsal indult az emlékmű ellen. A képviselő szerszámokkal “nekiesett” a talapzatnak, a rendőrök azonban másodperceken belül elvették tőle a szerszámokat, így a bontás abbamaradt. Az emlékmű talapzatában keletkezett kár miatt az ügyészség nyomozást indított – tették hozzá. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a volt országgyűlési képviselőt gyanúsítottként hallgatták ki temetkezési emlékhely megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

Novák Előd nem akart az ügyben nyilatkozni, legalábbis a hírt elsők között lehozó Híradónak nem.

Az is elhangzott, hogy Novák Előd a szoborrongálási ügy után nem sokkal kikerült a Jobbik vezetéséből: Vona Gábor elnök először bejelentette, hogy a párt következő tisztújítása után nem szeretné az alelnökök közt látni, majd amikor a képviselő közölte, hogy indulni kíván a tisztségért, kizárták a frakcióból. Két nappal később Novák Előd lemondott parlamenti mandátumáról. Mivel így a mentelmi joga is megszűnt, az ügyészségnek már nem kellett az Országgyűlés hozzájárulását kérnie, hogy meggyanúsíthassa a politikust. Kihallgatásán Novák Előd nem kért ügyvédet.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Darth Vader-nek le kell vennie a maszkját, ha belép Ásotthalom területére. A burka viselése is tilos mától!

Toroczkai László Facebook-posztját a 24. hu vette észre. Toroczkai azt közölte, hogy újra benyújtotta a rendeletmódosítást, …