Home / ELLENSZÉK / Sebestyén Eszter: A jelenlegi kormány nem marad a helyén

Sebestyén Eszter: A jelenlegi kormány nem marad a helyén

A Fidesz-KDNP gerince megroppant. Ettől még nyerhetnek is akár tavasszal a sajátos százalék-rendszerük alapján. Ám, ha ez így is lesz, nem lesz stabil a kormányzás. Vége van ugyanis Orbán egyeduralmának.

Négy hír.

Egy. Lázár.

A Miniszterelnökséget felügyelő ember azt találta mondani a minap, hogy Baka András meg van bántódva, és ezért hoz a jelenlegi hatalom ellen harmadfokú határozatot. Csakhogy Lázárhoz tartozik olyan terület is, hogy aligha valószínű, hogy szavait nem figyelik világszerte, legalábbis a diplomáciai csatornákon…

Kettő. Budai.

Hasonlót állít, csak kevésbé kulturáltan. B. Gyula ex elszámoltatási médiaarc. Egészen a gyökérig megy a gyökér. „Maradjál csendbe!” „Nem kaptál szót!” „Gyökér!”  Biztos van félnivalója. Hogy mi, azt nem tudhatjuk pontosan. Azt bizonyára csak Hende Csaba tudja. Vagy…?!

Három. Bírói Egyesület.

„A Magyar Bírói Egyesület sajnálattal tapasztalja, hogy az elmúlt napokban a jogállamiság kereteit feszegető, a bírói függetlenséget megkérdőjelező, a bírákat, a bírói kart indokolatlanul sértő kijelentések és vélemények láttak napvilágot mértékadó politikusok nyilatkozataiban”

Amiben az a fura, hogy az állami rémhírterjesztő (MTI) kivételesen lehozta.

Négy. Free Tibet.

Az eset arról szól, hogy a bácsi szabálysértő, ergo a rendőrség saját határkörben hozhatna határozatot, de! Ehelyett az idősödő urat a karhatalom bíróságra küldte (mivel szabs. előkészítőben van ügye). Miért? Mert A RENDŐRSÉG NEM MER DÖNTENI. Nem nem tud, mert ha nem tudna, a helyszínen se tudta volna lerohanni.

Az az ország és az a hatalom, ahol a karhatalom fél, a bírók pedig lázadnak, nem ország.

És főleg nem hatalom.

Szerző: Sebestyén Eszter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …