Home / ELLENSZÉK / Sebestyén Eszter: A legújabb Soros-konteó

Sebestyén Eszter: A legújabb Soros-konteó

A kormány PR-osai non-branded műfajban terjesztik a gyilkos eszmét, a gyűlöletet.

Soros Györgynél van a rák ellenszere! – állítják a propagandisták, noha ezennel nem hivatalos kormány közeli lapban vagy sajtótájékoztatón. Sunyi módon, „márkajelzés” nélküli blog.hu-s felületükön.

A blogbejegyzés rövid lényege, hogy Sorosnál van az összes rák egyetlen közös ellenszere egy kis fiolában, de nem osztja meg a világgal a csodaszert, hogy mindenki meghaljon („halál minden beteg emberre!”), és így minden pénz és hatalom az ő köreinek a kezében legyen.

 

Vicc vagy komoly?

 

A weben és a webkettőn vitát váltott ki, hogy viccről vagy gyűlöletkeltésről van-e szó.

Egyrészt erősen valószínű, hogy utóbbi, mivel:

  • a blog Facebook-oldala a Soros figyelő szatirikus oldal koppintása. Mivel több független, ellenzéki és/vagy rendszerkritikus oldalt másolnak a kormányzat konteó gyárában, valószínűsíti, hogy ezt is.
  • a gyűlöletkeltő konteókban pont olyan leegyszerűsítő a kommunikáció, hogy beleillik a képbe az a butaság is, hogy egyetlen szerrel az összes rák gyógyítható
  • a bejegyzés egyértelműen gyűlöletkeltő, ami Orbán és bűnbandája bevált kelléke, mivel gyűlöletkeltéssel kerültek hatalomra – csak akkor még Gyurcsány volt az, aki most Soros –, és most ezzel akarják megtartani azt.

Másrészt: Szinte teljesen mindegy, hogy vicc vagy komoly, mivel a gyűlöletkeltés és az abból eredő gyűlölet olyan szintre emelkedett, hogy aki fogékony a gyűlöletre, akkor is elhiszi, ha azt nem annak szánták.

 

Te tetted ezt, Vezér!

 

Amint tudjuk, Európa fő fasisztája 8 évig, ellenzékben szabadságharcot vívott, majd 2010-ben fülkeforradalommal került hatalomra (önmaga és propagandistái szerint). Mert nem számoltak vele, amikor kigondolták a szlogeneket, hogy az effélét akár véresen le is lehet verni, ahogy előfordult már ez a történelmünkben. Egy ilyen alkalom után 8 évvel írta Arany János A walesi bárdok c. balladát azzal a szándékkal, hogy ébren tartsa az elnyomás elleni lázadást, és buzdítsa az apátiásokat.

 

Ezért adódik:

  • csörgött már fegyver (bőnyi rendőrgyilkosság)
  • hörgött már sok „haló”(akihez nem érkezett ki a mentő, vagy kórházi fertőzésben halt meg)
  • „vérszagra” is gyűltek és gyűlnek elegen (mindenki, akire hat a gyűl-ÖLET kampány)

 

Szóval:

„Te tetted ezt”, Vezér!

S „nyög bele” a nép.

 

Szerző: Sebestyén Eszter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: A néma sokaság

Ők azok, akiket nem véd semmilyen jog, semmilyen bíróság, semmilyen ügyvéd, talán civilek igen, de …