Home / RÉZANGYAL / Sebestyén Eszter: Elfogult a rendőrség? Főkapitány a présben

Sebestyén Eszter: Elfogult a rendőrség? Főkapitány a présben

A Ligetvédők azt kérték Bucsek Gábor főkapitánytól, hogy a XIV. kerületi rendőrséget „vonja ki a forgalomból”, amikor a Városligetben kell intézkedni, mert érintett rendőrség elfogult. Ezzel szemben – információink szerint – Váradi Attila, az érintett kapitányság vezetője pedig azt kérte Bucsektől, hogy számolja föl a mozgalom táborait.

????????????????????????????????????

Információink szerint a kerületi kapitányságvezető valódi problémája, hogy sok energiát von el a hatóságtól az állandó jelenlét a Ligetben, ugyanakkor vannak olyan híresztelések is, hogy ezt könnyűszerrel rá lehet majd fogni a vizes vébére, mivel annak egyik számát a Városligeti tó helyén felépített mobil tákolmányban rendezik majd meg, súlyos és maradandó természetkárosítással.

Miért is olyan sok a Városligetben a rendőrség munkája?

Azért, mert az ősemberként viselkedő, Kubatovhoz köthető biztonsági cégek emberei rendszeresen, indokolatlanul erőszakot alkalmaznak. Fejre ütnek, fojtogatnak, megpróbálnak elgázolni alapjogaikkal élő embereket. Mindezt úgy, hogy magyarázat nincs rá, mit keresnek ott. Hacsak nem azt, hogy atrocitásaik miatt a rendőrség felszámolhasson egy demonstrációs területet.

A ligetet védő emberek, Bucseknek címzett dokumentuma jegyzi, hogy:

 • kit, mennyire ütöttek fejen, s mentő vitte el
 • milyen veserugdosó technikáik vannak az „őröknek”
 • szájkosár nélküli harci ebekkel is támadtak a cég emberei
 • a biztonsági cég alkalmazottjai nem rendelkeznek a megfelelő papírral
 • nem tüntetik föl, melyik cég alkalmazza őket és kicsodák
 • a bűnelkövető (fojtogató) a tanú, éppen abban az ügyben, amelyben ő fojtogatott egy nőt, s állítása szerint azért, mert őt egy 160 centis, 70 éves bácsi súlyosan bántalmazta
 • a „biztonsági őrök” közül több nem is magyar állampolgár
 • a XIV. kerületi kapitányságon több ligetet védő ember arca, gúnyos feliratokkal van a falra ragasztva
 • kéri, hogy a főkapitány tegye meg a szükséges intézkedéseket a jogsértő állapotok megszüntetésére
 • az eljárásokból legyen kizárva a XIV. kerületi kapitányság

A Ligetben Ligetvédők (a Ligetvédőknek azon csoportosulása, amelyiknek a rendezvényi területére a FINA káeftéje építkezhet) rendezvényi területét azért oszlatta fel a rendőrség, mert:

Mivel mindkettő teljes jogi nonszensz, a területhasználati engedélyt kérelmező és kapó Ligetben Ligetvédők, panasszal éltek, amiről később – a felülvizsgálat során – Közigazgatási Bíróság köz-nem-szolgája, bizonyos Fábián Judit bíró úgy határozott, hogy:

 • a terület elvesztette közterület-jellegét.

Külön vicces, hogy a bírónő – aki a joghierarchiáról talán sose halott – a közigazgatási trv-ben (Ket., azaz 2004. évi CXL.) lelte meg a kiskaput ahhoz, hogy:

 • kérelmezők felülvizsgálati kérelmét elutasítsa
 • mint közszolga, nem a közt szolgálja, hanem a Nemzeti Maffiát.

A rendőrség elveszítette rendőrség jellegét

A szóban forgó ügynek, azaz, hogy a Ligetvédők a főkapitányhoz fordultak, az volt az előzménye, hogy a már jól megszokott jogszerűtlen rendőri oszlatáson túl, történt egy-két, fent említett csúnya dolog is. De még azért az oszlatás is otrombább volt, mint egyébként, ugyanis megkezdett egyeztetési folyamatot szakított félbe ezzel a rendőrség. A Ligetvédők, a Ligetben Ligetvédők területéért, a vébére jegyet vásárlók testi épségéért és a természetkárosítás elkerüléséért, tárgyalásokat kezdeményeztek a kivitelező káeftével, hogy átadják legjobb tudásukat, mivel több, mint egy éve építész, kertész, tájépítész, biológus szakértőkkel konzultálnak. Az első tárgyalás eredménytelen volt, mivel kivitelező helyszínre küldött képviselői elmondták, nincs semmilyen felhatalmazásuk tárgyalni. A második alkalommal volt annyi eszük, hogy ilyen barom kijelentéssel ne buktassák le magukat, ekkor azonban azzal jöttek, hogy fütyülnekők a mi jogainkra, nekik 19 milliójuk van, ezért nekünk semmi esélyünk. Mindezzel együtt, a rendőrségi felügyelettel zajló egyeztetés folyamatban volt, amikor megjöttek a már a 2006 óta ismert székházgyújtogatók, vagy a NVB bejáratában népszavazási kezdeményezés beadását megakadályozó arcok, akik fojtogatni és vesét rugdosni kezdtek, amit a rendőrség jó darabig hagyott (biztos zárlatos volt a sziréna), majd a bőrfejű állatok viselkedésére hivatkozva közlik, hogy a rendezvény elveszítette békés jellegét. Pár órával később pedig azt, hogy a kezelői jog erősebb az alapjogoknál. Végezetül a bíróság tesz pecsétet a végére, miszerint a terület elveszítette közterület jellegét.

Most pedig itt van ez a Bucsek kapitány, akitől egyik fél a táborok felszámolását, másik fél az a XIV. kerületi kapitányság „forgalomból kivonását” kéri. Hogy mi lehet ennek a vége?

Mivel a rendőrség már bőven elveszítette rendőrség jellegét, csak az maradhat hátra, hogy Bucsek veszti el közterület- és békés jellegét is.

Szerző: Sebestyén Eszter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Nő az esőben

Van pár dolog ezzel a döntővel kapcsolatban, amit az ember nem nagyon akart elhinni – …