Home / ELLENSZÉK / Sebestyén Eszter: Forró ősz helyett forró tavasz várhat a kormányra

Sebestyén Eszter: Forró ősz helyett forró tavasz várhat a kormányra

Az Országos Rendőr-főkapitánysághoz (ORFK) fordult egy ligetvédő emberiesség elleni bűntettek gyanúja miatt.

Az elkeseredett, de vérmes civil szerint a gyűlöletkeltés bűntett, és az Alaptörvény szerint sem lehet erőszakosan bitorolni a hatalmat.

„Bűnbakképzés” és „védelmi pénz”

„Túlcsordult a pohár, tennem kellett valamit. Az emberek nehezen mondanak ki nyilvánvaló értelmezéseket, mert félnek tőlük. Nem merik kimondani, hogy nálunk diktatúra épül, és már csak nagyon kevés választ el minket attól, hogy elmondhassuk, abban is élünk.

Már a kvóta népszavazás, majd az >>Állítsuk meg Brüsszelt<< kampány idején is ott lapult a mélyben az a gondolat, hogy bűn, amit a kormány tesz. Később értelmeztem magamban a történéseket, és arra jutottam, hogy aminek része vagyunk, az olyan mintha Mussolini fasizmusát a maffia családokkal keresztezték volna.

Akkor, amikor azt halljuk úton-útfélen, hogy megtámadtak minket, megtámadták a magyarokat, akkor a maffia védelmi pénz beszedéséhez vezető lépések ugrottak be. Kinézik a célpontot, egy áltámadással bebizonyítják, hogy szükség van rájuk. Ilyenkor azt mondják, hogy megvédenek minket, és aztán beszedik a védelmi pénzt.

Miért? Hát, azért, hogy a kormánypárt a szavazóbázisát egyben tartsa. Ellenségképeket vetítenek elénk, akiket azzal vádolnak, hogy a vesztünket akarják, a kultúránkat akarják lerombolni stb., és ezt csakis ők tudják megakadályozni, úgy, hogy a megmentő szerepében tetszelegve begyűjtik a >>védelmi pénzt<<, ezzel elnyerve a szimpátiájukat, a folyamatos támogatásukat, és így végül a szavazataikat.

Ez szerintem bűn! Már meg is találtam, hogy mely törvények alapján büntetendő.

Ha valaki egy áltámadást vizionálva körbe plakátolja az országot, és ezekről a >>támadásokról<< lakossági konzultációkat tart, az olyan mintha ő maga támadna rá az ország lakosaira.

Sokat gondolkodtam, mit tegyek, de azt is észrevettem, hogy az általam felvázolt helyzetképet sokan nem értik, pedig ez olyan szintű bűntett, aminek hangot kell adni.

A Büntetőtörvénykönyvben és az Alaptörvényben is megtaláltam a vonatkozó részeket, majd megtettem a bejelentésemet a rendőrségnek. Rájöttem, hogy egy fecske nem csinál nyarat, és ezért tudatnom kell másokkal, hogy milyen jogi paragrafusok alapján bűntett ez. Hátha követik a példámat be- vagy feljelentéseikkel.

Az a célom, hogy elérjük: mások is emeljék fel a szavukat, és mondjuk ki sokan együtt, hogy amit a kormányzat csinál az emberiesség elleni bűntett!” – mondja.

A polgári engedetlenségre éppen az Alaptörvény ad lehetőséget

A bejelentő, s a mai naptól feljelentővé lett Ligetvédő beadványában idézi, hogy az Alaptörvény C) cikk szerint:

„(1) A magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik.
(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére, vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.”

Gábor György filozófus szerint

„A polgári engedetlenségre – mint állampolgári magatartásra – éppen az Alaptörvény ad lehetőséget, mivel annak preambuluma transzcendens elveket fogalmaz meg, amelyek felülírják a pozitív, írott törvényeket. (…) Ebből következően, a transzcendens elvek miatt nem korlátlan az uralom, és ezért a politikai hatalomnak számítani kell arra, hogy az emberek morális kötelemnek, és hitükből fakadóan kötelezettségüknek érzik azt, hogy a hatalom túlkapásaival szemben fellépjenek. (…) Ha a hatalom visszaél a jogalkotással, mindenkinek joga van hűtlenségi vétek nélkül ellenállni, ellentmondani a mindenkori hatalomnak. Ha az Alaptörvényben a transzcendensre hivatkoznak, akkor ebből természetszerűleg következik (…) lelkiismeret, ami felülírja az ember alkotta törvényeket. Vagyis az az ember követ el morális vétséget, aki nem lép föl a hatalom túlkapásaival szemben, megalkuvóvá válik, és ez az ő lelkiismeretét rombolja.(…)” A teljes nyilatkozat itt érhető el.

Mi az emberiesség elleni bűntett?

„A 2012. évi C. törvény 143. § (1) Aki a lakosság elleni átfogó vagy módszeres támadás részeként

g.) másnak súlyos testi vagy lelki sérelmet okoz; bűncselekmények közül a súlyos lelki sérelmek okozása bűntett elkövetésének gyanúja merül fel.

h.) politikai, nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nemi vagy más ismérv alapján meghatározható csoportot vagy annak tagját a csoporthoz tartozása miatt alapvető jogaitól megfoszt; bűntett elkövetésének gyanúja merül fel.”

A rogáni önbeteljesítő jóslat

A goebbelsi propagandát felügyelő riogatása ellenére elmaradt a forró ősz…

Mint ismeretes, Rogán egy tavaszi pénteken azt találta mondani, hogy a civilek Soros-pénzből terrorcselekményekre készülnek, és ezt ősszel fogják végrehajtani. Az erre összehívott Nemzetbiztonsági bizottság ülésére a propaganda irányítója el se ment.

Na, de mi lesz tavasszal?

Az ORFK-n tett bejelentés után, ma a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársa hallgatta ki, immáron feljelentői vallomást tevőként a Ligetvédőt.

Hasta la vista, Mista’ prime minista’…!

Szerző: Sebestyén Eszter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Pitiánerek

Az MTI úgy hozta le a Magyar Tudományos Akadémia közleményét arról, hogy hatalmas nemzetközi sikert …