Home / ELLENSZÉK / Sebestyén Eszter: Ha Tátrai Miklósnak 1,2 milliárdért 3 év, akkor Baán Lászlónak 220 milliárdért életfogytiglan?

Sebestyén Eszter: Ha Tátrai Miklósnak 1,2 milliárdért 3 év, akkor Baán Lászlónak 220 milliárdért életfogytiglan?

A Nemzeti Vagyonkezelő vezetőit, Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot be nem következett károkozásért ítélte el 3, illetve 2,5 év letöltendőre a Kúria. Ha a kár bekövetkezett volna, akkor 1,2 milliárddal rövidítették volna meg az államot. Világos, ugye? Harmadfokú, azaz jogerős ítélet egy be nem következett, bizonyítatlan, feltételezés szinten álló kárra. Ezzel szemben a Liget Projektköltségei már 220 milliárdnál járnak. A károkozás szemmel látható, a Városliget rosszabb állapotban van, mint a felszabadulás után.

Tátraiék eljárásaiban az alábbi abnormák gyűltek össze:

– az ügyészség – amely manapság sok mindent jelent, csak azt nem, hogy nyomozóhatóság – jelölte ki a bírót

– az ügyészség jelölte ki az elsőfokú bíróságot

– az első- és harmadfokú bíróság a védelem indítványait indokolás nélkül utasította el

– az első- és harmadfokú bíróság a védelem indítványait olykor nem létezőnek tekintette

– a védelem igazságügyi szakértőit a bíróság meg sem hallgatta

– a tanúkat csak az ügyészség kérdezhette, a védelem nem

– az iratok közt szerepelnek olyan tanúk („tanúk”), akiket bíróság meg sem hallgatott, vagy úgy hallgatott meg tanúkat, hogy vádlottak és/vagy védőik ott sem voltak

A magam részéről mindig is irtóztam, ha az ellenzék vagy a publicisták diktatúráznak. Azért, mert az érdemi mondanivalót hitelteleníti. Ezzel az esettel azonban megkezdődött a diktatúra korszaka. Az első, 21. századi Magyarországon született vegytiszta politikai ítélet. A jogrendszer alapja elvileg a normarendszer. Az az ország, ahol nincs jogrendszer, ott nem lehet normarendszer sem.

Mindez – föntiektől függetlenül – 1,2 mrd. be nem következett kár, koholt vádak és nem létező tanúk alapján.

Míg a másik oldalon Fürjes Balázs, Baán László, Mozsár István és társaik 220 mrd-ot költöttek a Városliget lepusztítására, egy éve mérgezik a környék lakóit a rákkeltő azbeszttel, gyilkolják az élővilágot, a faunát és a flórát, nem szólva az emberekről. Egy vébére épített mobil medencén kívül, és néhány feszl-pavilonon kívül ezért a 220 mrd-ért nem épült semmi. Csak romboltak, pusztítottak és öltek. Eleddig 220 milliárdból. Ha Tátraiék 2,5 és 3 évet kaptak, akkor ezeknek a csúcsgengsztereknek életfogytig tartó jár: méghozzá nem a rendes, hanem a tényleges.

Nemzeti Abnorma Rendszer (NAR)

Amolyan lazán kapcsolódik kategória, hogy mindeközben nem csak Handó Tünde gyárában folyik a munka. Fősándor is takarít. 11 év fegyházat kapott Tanyi György (testvérei 8-at, 8-at) a Lakatos Csaba fogathajtó elleni, 1996-os merényletkísérlet miatt. Igen, 2017-ben, a választások előtt egy évvel. Az elsőfokú ítélet, feltételezhetően alapos, mi több, az álmoskönyvek is azt írják, hogy egy bizonyítási eljárás minél tovább tart, annál jobban rekonstruálhatók az események, és a kognitív tudomány is bizonyította, hogy az emlékezet minél régebbi, annál frissebb. Mindeközben a diktatúrához simuló állampolgár sem rest feljelentgeti a portáját magánvagyonából díszítő vállalkozót. „Valaki kutyapárti akciónak hitt pár színes utcakövet, és feljelentett” – írja az Index. Székesfehérváron úgy döntött egy vállalkozó, akinek egyedül van egy kis utcában üzlete, hogy piros-kék-zöld-sárga színekre festi az utcaköveket. A környékbelieknek tetszett az újítás, és a Kutyapártnak is, ezért posztolták Facebook oldalukra. Ezek után a rendőrség – lakossági bejelentésre – hamarosan ki is szállt az antikváriumoshoz, hogy arról érdeklődjön, mikor járt arra a rongáló, de meglepő választ kaptak, a tulajdonos elmondta, hogy ő volt az. A helyszínre érkező intézkedők egyike pedig megjegyezte, hogy a gyerekének ez nagyon tetszik. A feljelentő bizonyára jól alszik, a könyvárus pedig hosszú procedúrának, esetleg ítéletnek van kitéve. Éljen a házmester szemlélet!

Aztán, ami mindent visz: „Az a >>minimum<<, hogy a kopaszok főnöke lebazmegelte a rendőrt”, legalábbis ezt állítja az egyik kubatovgárdista nevében a másik. Mire is hivatkozva? Arra, hogy „”Ebben a felfokozott helyzetben ez volt a minimum, amit a Tóth Csaba elmondhatott. Semmi másról nem volt szó, és azt tudomásul kell venni, hogy nekünk nagyobb tapasztalatunk van a tömegrendezvények kezelésében, mint egyes rendőröknek…” Csak éppen azt nem tette hozzá, hogy P. Gergely tombolán nyerte alezredesi rendfokozatát. A 2006-os MTV-székház gyújtogatók amúgy nem egyedül ennek a rendőrnek a fejét üvöltötték le, amint azt több cikkemben is említettem, vagy nyilatkoztam, hanem több különféle rendőri szerv, különböző beosztású embereivel, rendszeresen viselkedtek így a csőcselék. Ezért feltételezem, a kubatovgárdisták meg vannak győződve az igazukról, és nem az alvilágból jönnek, hanem a tiszt- és tiszthelyettes képzőkből.

Azt hiszem, a Nemzeti Abnorma Rendszerben minden a legnagyobb rendben működik. Az emberek pedig békésen várják a fotelben az újabb 2/3-ot.

Szerző: Sebestyén Eszter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ille István: Lemaradtam

Tanultam én a kapitalizmus közgazdaságtanát, a szocializmus közgazdaságtanát, élveztem is, elég jól tudtam is a …