Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Szele Tamás: A faló szerszáma

Szele Tamás: A faló szerszáma

Ex ungue leonem, körméről ismerszik meg az oroszlán, nem tréfa az, amit Németh Szilárd, a latinos műveltségű Fidesz-alelnök tegnap kiengedett a száján. Honnan tudjuk, hogy latinos műveltségű? Onnan, hogy ő mondta magáról, még régebben. Persze, Catullust nem idézett hozzá, főleg nem latinul. Most meg azt mondta, ki kell takarítani az országból a civileket. Sőt: minden országból.

Méghozzá közakarat útján és amerikai segítséggel, mint elmagyarázta. Lássuk, mit mondott.

„A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége.”

A „nemzetközi lehetőség” utal Trump esetleges aktív segítségére. De hogy jön ide a közakarat? A Hír TV felvételén mindent megmagyaráz:

„…(a kormány) meghozta ezt a doktrínát, az emberek ezt megszavazták, ráadásul megerősítették egy népszavazáson, előtte persze egy nemzeti konzultáción is, ezt nem hagyhatjuk. És ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani, és most ennek én úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége is, nem titkolom, az új elnök megválasztásával.”

No, innentől világos. Akkor hát arra gondol, hogy a világ minden civil szervezetét ki kell irtani, mégpedig minden országból. Szegény CÖF. Nem fogják kímélni Bencsiket a bőrnyakúak, nem a gyengédségükről híresek. De mielőtt elkezdünk marháskodni, vizsgáljuk meg, mi a jófenét akar igazából az alelnök, mi neki a baja, már azon kívül, hogy saját magával kell egy bőrben laknia?

Hát kérem, az a helyzet, hogy a magyar állam – tehát nem pusztán a kormány – már korábban sem törte össze magát a szociális ügyek kezelése kapcsán, de az utóbbi hat-hét évben ezeket több szinten bonyolítja, úgymint közrabszolgamunkára hajtja a munkanélkülieket, fillérekért, és megvon minden egyéb támogatást mindenkitől, majd hatalmasakat hazudozik rezsicsökkentésről és egyéb jóléti intézkedésekről. Amit tesz, pusztán a szájával teszi, ha ugyanezt lovon és trapézon is csinálná, védőháló nélkül a kupolában, világszám lenne a Barocaldinál vagy a Barnumnál, márpedig védőhálónak már nyoma sincs.

Ahogy egyéb funkcióit sem látja el, annyira nem, hogy a tanügy, egészségügy haldoklik, az ügyfelek és néhány lelkes ember tartja életben, ha ugyan élet ez, a Posta működésképtelen, a MÁV és a tömegközlekedés állapota olyan kiváló, hogy eddig csak csodával határos módon kerültük el a tömegbaleseteket, de az erőszakszervezetek közül is csak a hírszerzés és az elhárítószolgálatok prosperálnak, aki nem hiszi, nézzen meg egy rendőrt, mikor ebédet vesz magának a boltban… Kultúra támogatása? Kimerül a propaganda finanszírozásában. Szabad és független sajtó akkor van, ha megírjuk, akkor is ingyen, mert magyar ember online lapért nem fizet, ellenben számon kéri, hogy miért nem tükrözi szóról szóra az ő becses véleményét. Azért, kérem, mert ez sajtó, nem iskolai tollbamondás, akinek nem tetszik, olvasson Ripostot vagy 888-at. A magyar állam tehát összes funkciói közül egyedül a korrupciót látja el, de abból viszont remekül teljesít.

Mármost a polgár ilyenkor mit művel? Ha igénye van orvosi ellátásra, ha azt akarja, hogy a gyereknek legyen krétája az iskolában, akkor megszervezi maga, megfizeti, megoldja. Ha nem akarja, hogy a hajléktalanok a küszöbén haljanak éhen, ételt oszt nekik, ha a Szíriából menekülőket nem akarja elpusztítani, megeteti és továbbsegíti őket is, ha tél van, kabátot és meleg ételt ad, ha független színházat akar nézni, megveszi a jegyet rá, ha független sajtót akar olvasni, akkor elolvassa (és szidja). De a legjobban a kormányt szidja mindeközben, hiszen amikor ételt, teát, kabátot oszt, alamizsnálkodik és krétát vásárol, ő az állam feladatait látja el, ráadásul a saját szabadidejében és a saját költségén.

Tisztességes állam kezet csókolna az ilyesmiért és adna legalább egy plecsnit.

Csakhogy ez egy hisztis kis állam, akinek nem tetszik, hogy miközben helyette dolgoznak, kissé korholják.

Így aztán paranoiájában külföldi ügynököknek tekinti azokat, akik lényegében véve egyáltalán megakadályozzák, hogy szociális katasztrófa alakuljon ki. Ha a civilek két hétig nem tennének semmit, akkor lenne csak igazán nagy baj – és ezt hamar megtapasztalhatjuk.

Mármost az igaz, hogy a civileknek baromira nem tetszik ez a lusta, tolvaj, hisztis kis államocska és szoktak is ellene tüntetni, mikor többen, mikor kevesebben. De hát mi tessék rajta? Hogy lop, csal, hazudik és most már a szabadságnak, az önálló kezdeményezésnek még a lehetőségét is megpróbálja eltörölni? Az lenne a csoda, ha ezek után még elvárhatná a lojalitást. Különben, elvárhatja: azoktól az álcivilektől, akiket maga finanszíroz. Például a CÖF-től.

Na, ők az álcivilek, nem a tüntetők, ételosztók. Mégis a valódi magyar társadalom valódi fenntartóit akarják most üldözőbe venni a tolvaj áltársadalom vezetői.

Mert már nagyon régóta két Magyarország van: egy hivatalos, hamis és egy igazi, jóval kisebb, civil, ami még működhetne is, ha nem jutna minden pénz az utolsó vasig a hivatalos kezébe. A civil Magyarországot is aránytalanul kevésbé tartják fent a külföldi alapítványok, mint azt terjesztik róla: magánemberek adják rá össze a pénzt, bérből, keresetből, nyugdíjból. Hát nem is csoda, ha erősen kormánykritikus.

Konkrétan a kormány most úgy viselkedik a civilekkel, mint a Komszomol-alapszerv Másenykával: öten megerőszakolják, majd gyűlést tartanak, amin megkritizálják erkölcstelen élete miatt.

Ugye, most egy törvénytervezetről van szó, ami azt mondaná ki, hogy a civil szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozatot kell tenni, így sunyi módon korrupcióval gyanúsítja őket. Csókolom, a nincsből nem lehet lopni. A legtöbben nyugodtan tehetnének is vagyonnyilatkozatot, mert amúgy sincs semmijük, csak akkor majd a házkutatás alkalmából dugják el náluk a száz dollárt, amit meg méltóztatnak találni az elrejtő illetékes szervek.

Csak az a nem mindegy, mit tekintünk civil szervezetnek és mit tekint annak a kormány. Mert a kormány bárkit és bármit annak vehet, ha valaki egy éhező, mondjuk rokkant ismerősének gyűjt, az is lehet civil kezdeményezés.

Az is tilos lesz.

Minden tilos lesz.

A magyar szabadság utolsó szikráit akarják most kioltani, tűzoltókocsikkal mennek arra, ami már amúgy is csak a hamu alatt pislákol.

Mi lesz ebből, tekintetes úr?

Az lesz, hogy az állam össze fog roskadni.

Amit eddig magánemberek fenntartottak helyette, megszűnik.

És majd halnak az utcán.

Németh úr, magának elvben klasszikus a műveltsége. Latinul figyelmeztetem, Vergiliusszal: iam proximus ardet Ucalegon, közel ég már az Ucalegon!

Trójának vége lesz.

Faló sem kell hozzá.

Elég a szerszáma.

Pártalelnöki rangban.

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Cserpes Tamás: Orbán Európája

Hogy milyen is lesz O. Viktor szép, új Európája? Micsoda értelmetlen kérdés. Lesz-e egyáltalán neki …