Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Szele Tamás: Altesti hírek

Szele Tamás: Altesti hírek

Hölgyeim és uraim, világszenzációkat van szerencsém bejelenteni, ég a földdel egybeszakad híreink láttán: Semjén Zsolt berohan az első állatkertbe és belép a Greenpeace-be, csak előbb füstölőt éget Buddha szobra előtt a dzongban, Vlagyimir Vlagyimirovics Jasznaja Poljanába költözik, sőt, a felső szomszédom is eldobja a fúrógépét. Egyszóval: bréking nyúz következik.

Míg a világ többi része valamiféle katalán népszavazással és autonómiával foglalkozik, valamint tömegeket lövöldöznek le Las Vegasban, Kim Dzsongun pedig épp a kvarkbombáját fejleszti, mely képes nem csak a bolygó, de a teljes Naprendszer megsemmisítésére is a dzsucse nagyobb dicsőségére, egyszóval, míg mások máshol lopják a napot és istentelenkednek, nálunk zajlik az élet. Világméretű folyamatok fókuszpontjaként indult tegnap hajnalban Simicska Lajos rövid kis sétára, szorgos Lópici Gáspárként, melynek során Veszprém belvárosában öt saját hirdetőoszlopára is kiírta festékszóró spray-vel, hogy „Orbán geci”.

Nyugalom, a város még áll, megviselték a történtek, de csak egy részét nyelte el a föld, és a tűzeső is viszonylag kevés kárt tett benne. Simicskát igazoltatták, de más baja nem történt, feljelentést pedig csak ő tehetne saját maga ellen, hiszen a saját hirdetőfelületeire graffitizett. Szerintem ugyan fel is jelenti majd magát, mert egyrészt ebben a perben így vagy úgy, de biztos nyerni fog, másrészt meg az is publicitás.

Az irkafirka viszont azonnal felkerült a magyar sajtó összes címlapjára. Jobb sorsra érdemes elmék kezdtek lázas műelemzésbe: mire gondolt a költő?

A költő szerintem nem gondolt semmire és nem is akart tettével semmi jelképeset üzenni. Össze tetszik téveszteni Simicska Lajost Naszreddin Hodzsával és/vagy egy zen mesterrel. Azok szoktak üzenni a tetteikkel, nem a G-nap hőse.

Különben Simicskát nem először tévesztik össze mindenféle más emberrel, a legendás G-nap után a magyar ellenzék jelentős része rohant hozzá lengő nyelvekkel és kinyújtott markokkal hűséget esküdni, mint kiderült, közülük csak Vona Gábor és csipet csapata lett befutó. Nem, mintha Vona ellenzéki lenne, de befutónak befutó lett. Mármint Simics mesternél, mert hadd ne becézzem. Akkor egy nap alatt felejtette el mindenki a Hír TV összes hőstettét a 2006-os tévéostromtól napjainkig és mindenki bőszen reménykedett, hogy őt (és csakis őt) fogja finanszírozni a pálfordult mogul, az új gubbiói farkas.

Hát, ezekből az álmokból nem sok valósult meg, de sokan még mindig nem adták fel őket. Nem is fogják, míg Simicskának van egy vasa is, lesz bőven nyelv, mely gondoskodik alfeléről, csak lehessen hinni abban, hogy egyszer, majd, valamikor kifizeti a kényeztetést. Körülbelül ugyanúgy működik ez, mint a kormánypártiság: az is ritkán fizetődik ki azonnal, de gyakran feledkeznek meg a buzgó mócsingokról. No, de lássuk, kérem: mire gondolt a költő?

Mert én közben megfejtettem.

A költő arra gondolt, amit oda is írt, semmi egyébre.

De akkor miért oda írta, miért hasadó hajnalban, mikor a rózsaujjú Aurora lángokba öltözteti a keleti horizontokat?

Na, kérem, mennyibe is került volna neki ugyanezt kiplakátolni?

Nem sokba, de azért nem lett volna ingyen. Meg másnapra a törvénymódosítás miatt le is tépették volna.

Így viszont minden címlapra felkerült a poéta lírai üzenete, ráadásul ingyen.

Ügyes, ügyes  – mondaná Kohn bácsi.

Mi meg itt találgatjuk az üzenet értelmét.

Pedig ennyire egyszerű. És megint beugrottunk.

Van még hasonló kis magyar világszenzációnk?

Van, kérem, hogyne lenne!

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott átadott egy iskolai illemhelyet. Nem viccelek, itt az MTI-hír:

„Pilis, 2017. október 3., kedd (MTI) – Az iskolai évkezdés jelentős anyagi terhet jelent a családoknak, a kormány segít abban, hogy ez csökkenjen – mondta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kedden a Pest megyei Pilisen, ahol átadták a Gubányi Károly Általános Iskola felújított mosdóját. Az iskolamosdók felújításának programját – amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinálásával valósul meg – több cég is támogatja, köztük az Unilever Magyarország Kft. Idén öt iskolában sikerült felújítani a mosdókat.”

Igen, kérem, jól tetszett olvasni: az MTI beszámol egy iskolai vécé átadásáról. Csak remélni merem, hogy az érdemes Nyitrai miniszterelnöki megbízott az avatási ünnepség végén nem gyújtott rá egy szofira megszokásból a fiúmosdóban.

Kormányszinten.

Hát, kérem, ezek a hírek, ezek a szenzációk a magyar glóbuszon, nem Katalónia vagy Las Vegas, pláne Phenjan bagatell kis eseményei.

Kissé altestiek, kissé kellemetlenek, enyhén büdösek: de a mieink.

Kezdek egyetérteni a turanistákkal.

Ha nem is úgy, ahogy ők értelmezik, de altáji nép vagyunk.

Csak nem az Ural-Altájról van szó.

Fotó: Pexels.com

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Tarlós feladja?

Tarlós István főpolgármester a jelenlegi struktúra és a “nem tisztázott” hatáskörök miatt 70 évesen már …