Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Szele Tamás: Az Alföld

Szele Tamás: Az Alföld

Kérem, ez a cím némi magyarázatra szorul, ugyanis az írásnak az égegyadta világon semmiféle köze nem lesz a Nagy Magyar Alföldhöz, ellenben sokkal több kis hazánk miniszterelnökéhez, Orbán Viktorhoz. Aki azonban egyáltalán nem terül el, az Alföldhöz hasonlóan, sőt, viszonylag jól tartja magát, illetve jól tartjuk, mert ha mi nem tartanák, akkor elterülne.

Ellenben úgy vagyok én ővele, mint Petőfi volt az Alfölddel: tán csodálom, ámde nem szeretem. Illetve hát, ha jobban belegondolok, nem is csodálom. Mit nekem a zordon kárpitosnak hentesekkel vadregényes lánya, hát mit csodáljak rajta? Hogy úgy mondjam, ingatag jellemet vagy érdekes pszichiátriai esetet láthatok a sarki kocsmában is, csak azok izgalmasabb figurák, és sört is adnak melléjük. Szóval, okkal vagy ok nélkül, de ritkán találkozunk, még ritkábban elegyedünk szóba, mégis, úriember megválogatja a társaságát, még a szájára venne a világ és pletykálkodnának rólam a kávénénikék, ha ilyen figurákkal mutatkoznék.

Hanem tegnap estefelé Hosszú Katinka (akit sportteljesítménye miatt roppant módon tisztelek, szöges ellentétben mindenféle politikusokkal, akiknek csak bankszámlában lehet mérni a teljesítményét) hozott nekünk egy ezüstöt. Hoz ő még aranyat is, bár ennek is nagyon örültem, hanem egy ismerősöm hívta fel a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök is örül.

Hát örüljön, neki az a dolga.

De meg is osztotta a jó hírt a Facebook-oldalán.

Jól tette. Emberi vonás. Ritka, hogy neki ilyen legyen, de ezek szerint van.

No, de mit szól hozzá a nép?

Gondolom, örül.

Hát, nézzem meg.

Megnéztem, bár ne tettem volna… aztán elkerítettem a lakást szögesdrót akadályokkal, kiépítettem egy hármas védelmi vonalat páncéltörő nehézgéppuskákkal és taposóaknákkal, majd szerződtettem a Francia Idegenlégiót arra az esetre, ha egyedül kevés volnék. Most három Mirage vadászbombázó köröz a fejem fölött a szobában, és a legkisebb gyanús jelre tüzet nyitnak.

Ugyanis az emberek megőrültek. De hát lássuk, mit szóltak – név nélkül, nem úri dolog valakiket névvel kiszerkeszteni, holott elképzelhető, hogy egyszerűen csak részegek voltak. Ha igen, akkor nagyon azok lehettek… Ugyebár, minden azzal kezdődött, hogy a kormányfő azt írta a fotóhoz: „Köszönjük, Katinka!” Ezzel még egyet tudok érteni, én is köszönöm. De jött a kontra.

„Magának köszönjük, Miniszterelnök Úr!”

Tessék? Orbán is úszott? Sőt, dobogós helyezést úszott? Mit tetszik köszönni?

„Így van. Ő edzett, ő úszott, ő készült… Köszönjük Miniszterelnök Úr!”

„O tette lehetove a VB megrendezeset !”

Csak így, ékezetek nélkül, mondhatni éktelenül. Hát hiszen írhatta volna ékírással is. Azért hallatszik józan hang is.

„5000 forintodba került, ha elosztjuk a költségeket az adófizetők számával. bár az a sejtésem,hogy nyugdíjas vagy.”

No, de riposzt:

„Te a böszmééktől kérd a pénzed.”

„ocsmány sorosbérenc vagy tetűkém!”

„X. Y. a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként trollkodik a miniszterelnök úr facebook profilján!”

„Mindenek az oka SOROS. A tatárok is SOROS miatt jöttek Magyarországra. Trianon és a mohácsi vész is SOROS miatt volt. SOROS miatt ilyen buták és befolyásolhatóak az emberek hazánkban.”

„Tisztelt Miniszterelnök Űr! Ne foglalkozzon ezekkel a sorosista gyurcsányimádókkal, akik az Ön tekintélyét igyekeznek aláásni! Ne törődjön velük, hiszen Mi szeretjük Önt, hanem csak húzza ki magát büszkén, mint ezen a fotón!”

De jön a lényeg, kérem:

„a másik javaslatom meg asz hogy beszéldrá asz europai uniot hogy iszraelt vegyékföl asz europai unioba”

Tessék??? Hogy jön ide Izrael? Egy ezüstéremről volt szó!

„Az I. világháború kezdetén Edmond Rothschild Dr. Chaim Weizmannnek elmondta, hogy “a Közel-Keletre terjeszkedne…”

Hát, ez reménytelen. Vissza a sporthoz.

„14-5-re győztünk! Csodálatos játékkal! Szívből gratulálunk Fiúk, csak így tovább!”

Lehet, hogy győztünk, de hogy a Katinka nem vízipólózik, az mondhatni egészen biztos. Mindegy. Közben egy reális igény:

„Miniszterelnök Úr! Két versenyszám között csökkenthetné az áfát és eltörölhetné az útdíjat is!”

Van egy olyan érzésem, hogy nem fogja.

„viktor a másik javaslatom asz hogy a v4 ek vegyékföl iszraelt a v4 be”

A Dörrög Zultán csak nem nyugszik.

„Hála Istennek mindannyiunkért! Hajrá magyarok!!!”

Akkor hajrá… inkább nem folytatom. Ezek vagy varázsgombát szedtek, vagy úgy lement a hasis ára, hogy most már az átlagfogyasztó is ipari mennyiségeket vásárolhat és halmozhat fel belőle, aztán lám csak, ez a vége.

Hosszú Katinka második lett kétszáz háton, ebből következően Gyurcsány és Izrael. Valamint a Rotschildok. És főleg Soros.

Remélem, Katinka nem olvassa ezt a kis antológiát, mert ha mégis, félő, hogy ezentúl víz közelébe sem megy, tekintve a kedves közönség reakcióit. A kedves közönség pedig jó kedvvel, bőséggel kommentel a kormányfő Facebook-oldalán, és egészen komolyan el is hiszik, hogy ezt a felületet maga a miniszterelnök kezeli, nem egy adminisztrátor, azt gondolják, megjegyzik majd a hűségnyilatkozataikat vagy támadásaikat – csókolom, ez az, amit sehol sem jegyeznek, ez az, ami egyenesen megy a szemétbe, senkit sem érdekel és sosem kerül be a személyi dossziéba…

Egy biztos: ha nekem ilyen híveim volnának, expressz gyorsasággal mondanék le, utaznék el Nyugat-Tibetbe és állnék gomcsen nevű remetének a Mansarovar-tó partján egy elfogadhatóan csatornázott barlangban. Még be is falaznám magamat, nehogy utolérjenek.

Tényleg, kedves miniszterelnököm, ez nem is rossz ötlet.

Fontolja meg.

Érdemes?

Ezeknek?

Ennyiért?

Bár ennyiért szinte bármit érdemes…

A gomcsennek viszont jól megyen dolga, eszik, iszik a barlangban, semmire sincs gondja.

Gondolja át.

Szerző:
Forrás:

Olvasta már?

Rezeda: Valami szép

Egyszer csak kopogtak a vidéki folyóirat szerkesztőségének ajtaján. De nem is kopogás volt ez, sokkal …