Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Szele Tamás: Fokozódás

Szele Tamás: Fokozódás

Kérem, tegnap valósággal kergették egymást a hírek, még jó, hogy nem érte utol egyik a másikat, és így nem keletkezett újabb hír, ráfutásos balesetről, de azért zajlott az élet mindenképpen: Orbán Viktor rádióinterjút adott, Soros György levelet írt, Katalónia kikiáltotta a függetlenségét, én pedig szalámis szendvicset vacsoráztam.

Ez utóbbi esemény világpolitikai jelentőségét korai volna még méltatni, de jelentőségében mindenképpen vetekszik azzal, hogy a magyar miniszterelnök újból nyilvános analízis keretében ismertette a honi nagyközönséggel tév- és rögeszméit. Sőt, talán még a katalán függetlenségnél is fontosabb mozzanat, mármint a szalámi, de egyelőre csak annyit mondhatunk: minden mindennel összefügg, kivéve ezt, mert ennek a világon semmihez sincs köze.

Akkor lássuk a többi hírt – bár az ember gondban van a fontossági sorrenddel. Ugyanis, ha a hír meghatározását vesszük – mely szerint hír az a friss információ, ami adott embercsoportot valamiért érdekel, éspedig minél nagyobb csoportot érdekel és minél inkább, annál fontosabb hír – nyilván Katalóniát kéne elsőként tekintenünk, csak hát ez az írás magyarul készül, magyar közönségnek, és szomorú ugyan, de sokaknak arról sincs fogalma, hol fekszik ez a vidék. Pedig már írtam róla, nem is rég. No, de legyünk európaiak és vegyük mégis előre: pillanatnyilag csak annyit mondhatunk, hogy a példa nélküli lépés következményeiről semmit sem tudunk, ugyanis ilyesmi még nem történt az Unióban. Egyelőre a tagállamok nagy része elítéli az elszakadás szándékát (még akkor is, ha ez már nem szándék, hanem faktum lassacskán), sőt, a V4-ek közül is egyedül Budapest nem nyilatkozott még az ügyben, Szlovákia, Csehország és Lengyelország kormányai kivétel nélkül a párbeszédre biztatták a feleket. És ez nem is véletlen: gondoljunk már bele abba, hogy egy független Katalónia nem lenne automatikusan az Unió tagja, ugyanis korábban nem létezett, mint állam (csak a középkorban), a csatlakozását újra kéne tárgyalni, ami nem egy gyors procedúra, addig a katalán állam hatszor elszegényedik – mármint, ha egyáltalán lesz katalán állam. (Skócia nemzetközi jogi helyzete a sajátos brit viszonyok miatt eltér Katalóniáétól). És egy csatlakozás alapfeltétele nyilván az volna, hogy most már rendezett körülmények között tartsanak népszavazást a kérdésben, részvételi küszöbbel, nemzetközi megfigyelők jelenlétében és atrocitások nélkül – mármost egy ilyen népszavazás egyik félnek sem érdeke, a spanyoloknak ezért, a katalán szeparatistáknak amazért, szóval egy európai Katalóniára még sokat kéne várni. Szintén aggodalomra ad okot, hogy a függetlenség bűvöletében élő katalánok a minap államközi gazdasági tárgyalásokat folytattak Dél-Oszétiával, mely ország arról nevezetes, hogy ötvenezer lakosa van, a Kreml által létrehozott szakadár köztársaság és az egész világon csak Oroszország, Nicaragua, Venezuela, Nauru, Vanuatu és egy rövid időre Tuvalu ismerte el a létét, de aztán a tuvaluiak vettek egy térképet és visszakoztak. Szóval, szép eszme a nemzeti függetlenség, de ez a mozzanat lehet jele a Kremlhez való közeledésnek, ami azonban már távolról sem olyan szép dolog. Talán ennyit egyelőre a katalánokról, abban az egyben biztos vagyok, hogy még sokat fogok majd róluk írni, már a környülállások alapján.

Akkor nézzünk körül a hazai vizekben vagy inkább pocsétákban. Hát igen, Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában megint előadta tünetcsoportját, jó kedvvel, bőséggel – érzésem szerint ideje volna már ezzel az állapottal kapcsolatban összehívni egy nemzetközi pszichiátriai konferenciát, de még jobb lenne, ha azonnal konzíliumot hívnának össze, mert azon elmekórtani esetek közé tartozik, melyekben a beteg van rosszul, de mindenki más szenved tőle. Ha a középkorban élnénk, javasolnám a páciens azonnali izolációját a Bolondok Tornyában, de nem élünk akkor, így elemeznünk kell a sok és fenenagy okosságát. Akkor lássuk a téziseit.

„A “Soros-hálózatnak” kiterjedt befolyási övezete van az Európai Parlamentben és az Európai Unió más intézményeiben, célja egy kevert népességű Európa létrehozása és a migránskérdésben vele szembenálló magyar kormány elítéltetése – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, hivatkozva a “Soros-birodalomról” kiszivárgott dokumentumokra.
Arra a felvetésre, hogy Navracsics Tibor magyar uniós biztos szerint nincs Soros-terv, majd arra a kérdésre, hogy ki az, aki együttműködik ezzel a rendszerrel, Orbán Viktor azt felelte: “látja, még ő sem tudja, tehát ez annál is inkább amellett érv, hogy tudjuk meg”.
A miniszterelnök megemlítette: a napvilágot látott dokumentumok szerint a “Soros-birodalomnak” listája van arról, ki az a több mint 200 EP-képviselő, akit a hálózat a barátjának tekint.

Közölte: a nemzetbiztonsági szolgálatok közreműködésével a nyilvánosság elé kell tárni az európai életet befolyásolni igyekvő “Soros-hálózatot”, hogy megismerhetők legyenek a történések, az, hogy kik, miért és hogyan akarják befolyásolni a magyarok életét. Az is kérdés, hogy kik azok a magyarok, akik együttműködnek ebben a folyamatban innen, Magyarországról – jegyezte meg.” (Forrás: kormany.hu)

Ihaj, csuhaj, fussunk, szaladjunk, hadd lobogjon a hajunk! Megvannak a „kiszivárgott bizonyítékok”, nyakunkon a török, tatár, illetve nem ők, mert ők most minden történelmi tapasztalatunk dacára barátaink és példaképeink, most a Soros van a nyakunkon, akiről ellenkezőleg, azt mondanák a tapasztalataink, hogy bőkezűen támogatta volt a magyar kultúrát, de akkor is ellenségünk, mármint nem a tapasztalataink, hanem a miniszterelnök szerint. De most hagyjuk is a logikát, annak nem sok köze van a magyar kormányzathoz, lássuk, honnét jönnek a kétségbevonhatatlan bizonyítékok.

Mint azt Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy nappal korábban elárulta volt (és Orbán nem is részletezte a továbbiakban, tehát axiómának tekinthető, vagy inkább dogmának) – a DC Leakstől.

Ja, vagy úgy. Az már mindjárt más.

Az ugyanis Putyin Wikileakse.

Korrekt újságíró magát a Wikileakset, mármint az eredetit is fenntartásokkal fogadja, és csak végszükség esetén használja, ha valamire bizonyítékot keres, mert akörül is több a kérdőjel, mint a pont vagy a felkiáltójel, de a DC Leaks ennek az orosz továbbfejlesztése, melyet az olginói srácok Fancy Bear nevű hackercsapata működtet. Éspedig érthető módon kizárólag az aktuális orosz érdekek támogatása céljából. Mondtak már azok zöldet, vereset, mindent – a riói olimpia idején például a doppingolás miatt eltiltott orosz csapat védelmében mindenki mást is megvádoltak doppingolással, meg azt bizonygatták, hogy Oroszországban nincs is dopping. Mondjuk az volt a tragikomikus, mikor az orosz sportminiszter beismerte a WADA-nak, hogy de bizony, volt, és ígéri, hogy többet nem lesz.

Ez ám a forrás. Ők avatkoztak be – nem elemezném, mekkora sikerrel – az amerikai elnökválasztásba is, és ennek az ügynek volt honi vonatkozása is: Putyin fiai ugyanis feltörték a magyar Honvédelmi Minisztérium szerverét, többször is, először 2014-ben (akkor úgy, hogy létrehoztak egy hm.qov.hu kamuoldalt, amit sokan összekevertek a hm.gov.hu-val), de tavaly is, és rajtunk keresztül hackelték az amerikai helyzetet, tördelték fel a jelöltek levelezését.

Mint ez az eset is mutatja, ezek kedves fiúk, akik csak jót akarnak nekünk, érdemes bennük megbízni.

Ja, nem.

De abban biztos vagyok, hogy Orbánnak bármikor, bárki ellen hajlandóak bármilyen hamis bizonyítékot szállítani, két feltétellel. Az első az, hogy kapják meg előre a honoráriumukat, a második, hogy jöjjön parancs erre azért a Lubjanka térről is. Ha bárkit is bezárnak Magyarországon a DC Leaks „bizonyítékai” alapján, az ékesen mutatja majd, hogy a magyar kormány bűnözőkkel és az ország ellenségeivel sem rest összefogni, szükség és igény esetén.

Na jó, hát nem tobzódnak a gátlásokban, annyi szent. Ha gyűlölség kell, teremtenek, nem méláznak, tépelődnek dán királyfiként a teendőkön. De vajon kell-e a gyűlölség?

Soros György szerint nem. Mondjuk Soros éppenséggel csak érintette a magyar helyzetet, ugyanis levelet írt régi barátjáról, Vásárhelyi Miklósról, mely tegnap jelent meg. Abban pedig ez áll:

„Ha ma élne, ma sem adná föl a reményt: tudná, hogy a sors mindig új esélyt kínál. A jövő nem az uszítóké: a gyűlölet nem közösséget, csak megkeseredett, egymásban is ellenséget látó, önmagukkal is békétlen embereket teremt. A gyűlölet szítása pedig veszélyes fegyver: egy idő után a gyűlölet mindig a gyűlöletkeltők ellen fordul. Gyűlöletből nem a jövő, csak hazug múlt építhető. Nem innen vezet az út abba a jobb, igazabb, szabadabb, emberibb világba, amiért Vásárhelyi Miklós olyan sokszor, látszólag reménytelen helyzetben is, olyan sokat tett.”

Írta pedig ezt Bedfordban, folyó év október hetedikén, egyszóval nehezen lehetne reakció Orbán tegnapi epeömlésére.

Azonban azt mutatják ezek a szavak, hogy Soros György okos ember. Arra nem vennék mérget, hogy a legokosabb a világon, valószínűleg nem az, de annyi bizonyos, hogy Orbán Viktornál jóval több esze van.

Bár ezzel nem mondtam túl sokat.

Hát kérem, egyelőre itt tartunk. A nemzetközi helyzet fokozódik, és ha lanyhulna a fokozódásban, fokozzuk, ugyanis az élet nem habostorta.

Dr. Kotász!

Dr. Kotász!

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Sajtóügyi vétségek

Kérem, sok érdekes dolog történt tegnap, némelyek különösek, mások csodálatosak voltak, megint mások meglepőek, épp …