Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Szele Tamás: Sárga villamoson…

Szele Tamás: Sárga villamoson…

Kérem, vasútnál első a pontosság, amint azt Vaszilics Fedor Emmánueltől tudjuk aki Okbur oázis állomásfőnöke volt, meg később Igorié is. És öt órakor a pályaudvarra beáll a dühöngés. Annál már csak a villamosközlekedésben fontosabb a pontosság, nemkülönben a szinkronúszásban.

Mielőtt azt tetszenének gondolni, hogy agyamra ment a kánikula, esetleg azt képzelem, hogy én vagyok Pittmann, a sejk, megmagyarázom. Szóval az a helyzet, hogy panaszkodnak a szinkronúszók, konkrétan a közlekedésre panaszkodnak, mivel hogy elvben őket külön hivatalos vb-buszjáratok kéne szállítsák a Duna Aréna, a városligeti helyszín és a szállások között, szépek, fehérek, kényelmesek, csak éppen nem szállítanak. Kimaradnak a járatok, késnek, lehetetlen előre megtervezni bármit is – a csapatok egy része időközben rájött arra, hogy a BKK járművei sokszor megbízhatóbbak, mint a rendezvény transzferjáratai. Egy csapatvezető például nagyon megörült az 1-es villamosnak, mert azt tapasztalta, hogy az gyors, és még sűrűn is jár.

Szóval oda tudnak ők menni, csak nem úgy és nem azzal, amivel kéne… az embernek első körben József Attila jut eszébe, meg a három királyok „gyalog jöttünk, mert siettünk”, a másodikban a régi pesti kuplé: „Negyvenhatos sárga villamoson sietek a babámhoz…”

Azért az jelentős eredmény, hogy sikerült feltalálni egy olyan közlekedési rendszert, aminél még a BKK viszonylatai is pontosabbak, gyorsabbak és megbízhatóbbak: esetleg lehetne még rendszeresíteni a buszok helyett hatlovas postakocsikat, négyökrös szekereket, stílszerűen evezős gályákat, tevekaravánokat és betyáros Puszta-ötösöket, tetszik tudni, azt, amikor az ember egyszerre áll öt lovon, de ezzel szemben nyoma sincs semmiféle közlekedési eszköznek, és a célállomáson vagy leesik róluk, vagy fent marad és máshova megy.

A lehetőségek tárháza végtelen, sajnos a buszoké nem az: forradalmi újításként azzal is lehetne kísérletezni, hogy járjanak azok a viszonylatok, de attól tartok, ez túl radikális javaslat.

Marad a BKK.

Vagy B. tervként a szinkronúszók kiköltözhetnének a városligeti helyszínre.

Ötlet még akadna… csak busz, az nincs.

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Csodavárás Magyarországon

A Magyar Csoda olyan, mint a fata morgana egy olyan légköroptikai jelenség, amelynek során a távoli …