Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Szele Tamás: Vagy, vagy sem

Szele Tamás: Vagy, vagy sem

Kérem szépen, most állt elő az a helyzet, hogy szó szerint minden elképzelhető, valamint az ellenkezője is, ráadásul egyenlő eséllyel. A Jobbikról eddig úgy tudtuk, hogy politikai alakulat, tegnap viszont kiderült, hogy pályát tévesztettek, és ezentúl kémfilmeket forgatnak, kémregényeket írnak. John le Carré és Ludlum örökösei már elkezdtek aggódni a konkurencia miatt.

De hát mi történt? Ja, kérem, azt senki sem tudja pontosan, de valami nagyon. Illetve több valami is. Lássuk a hírt, mégpedig a károsult, Mirkóczki Ádám képviselő előadásában, melyet a Facebookon tett közzé.

„Bréking! Közbiztonság 2017!
Most hívtak Budapestről kollégák, hogy az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! Ugye ez az irodaház, amely elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik. Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat. Furcsa mód mindketten, immáron hetedik éve a nemzetbiztonsági- valamint a honvédelmi- és rendészeti bizottságban dolgozunk, mindketten nemzetbiztonsági átvilágításon estünk át és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt állunk, hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgozunk. Mindez a kiemelten védett képviselői irodaházban történik…
Hogy beléptek-e a számítógépeinkbe, vagy hogy mi tűnt el, esetleg miről készülhetett másolat, azt még nem tudjuk. Természetesen a rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál megtesszük a szükséges lépéseket. Ugyanakkor az is nagyon érdekelne, hogy vajon lehet-e összefüggés a betörés és a pénteki sajtótájékoztatóm között, ahol arról beszéltem, hogy rendszeresen jelentkezni fogunk egri- és Heves megyei fideszes korrupciós ügyekkel…

Tetszik tudni, micsoda ez? Mert én részben nem állíthatok semmi bizonyosat felőle, hiszen nem tudnám bizonyítani, részben meg tudni vélem, de előre jelezném, hogy ez pusztán vélekedés és spekuláció. Ez ugyanis meglátásom szerint a politikai jolly joker.

Mondom ezt azért, mert mindenki egészen pontosan úgy értékelheti a történteket, ahogyan akarja. Ilyen formán mondjuk sem túl sok hasznot, sem túl sok kárt nem okoz politikai szempontból, csak megerősíti az olvasót a korábbi véleményében. A Jobbik szimpatizánsai kiálthatnak rendőrállamot, KGB-t, AVH-t, CIA-t, azok, akiknek ellenszenves, nevethetnek rajtuk, mondhatják, hogy ugyan már, a Képviselői Irodaházban ilyen átlátszó trükköt még a kezdő titokzatos szolgák sem követnének el, ez az amatőrizmus Csimborasszója lenne, a kormánymédia kedvelői szőhetnek szép, girlandokkal és csintamánokkal ékes öszeesküvés-elméleteket, egyáltalában véve, ez mindenkinek alkalmas a saját nézetei alátámasztására.

De mit mond a Belügyminisztérium?

Olyan választ ad, ami teljesen unortodox, gyakorlatilag ellentétes az összes, eddig felmerült verziókkal. Azt mondja ugyanis, hogy nem tört és nem is történt semmi.

„A bejelentést követően a rendőrség helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végzett. A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak.
A harmadik zárszerkezeten klasszikus feszítési nyom szintén nem volt, azonban az esetleges idegen behatolás megerősítése vagy kizárása érdekében szakértői vizsgálat szükséges. A rendőrség mindhárom iroda zárszerkezetét lefoglalta. Az irodákban kutatási nyomok nincsenek, azokból a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint semmi nem tűnt el. A rendőrség vizsgálja, hogy az irodákban elhelyezett számítástechnikai eszközöket arra illetéktelen használta-e.”

No, akkor ezek szerint a Fehér Házban olyan ócskák a zárak, hogy ránézésre nyílnak? Esetleg a takarítók felejtették nyitva az ajtókat? Mondjuk jutna eszembe még számtalan, szebbnél szebb gondolat, de nem akarom ingyen támogatni a Jobbik és a BM szellemi agytrösztjeit. Az igaz, pénzért sem akarnám. De azt megjegyezném, hogy egyrészt nem csak azért lehet bemenni egy irodába, hogy elvigyünk onnét valamit, hanem azért is, hogy otthagyjunk ezt-azt, ebből következően ennek a vagy ügynek, vagy mesének, mindenki döntse el ízlése szerint, minek tekinti, lehet még folytatása, másrészt azonban a Jobbik körül mostanság igen sok a lehallgatási történet.

Ózd jobbikos polgármestere, Janiczák Dávid például szilveszter napján meztelenre vetkőzött az irodájában, mert ismeretei szerint lehallgatják és ez ellen a meztelenség bizonyára használ, főleg tél közepén – illetve azt akarta bemutatni, milyen kiszolgáltatottnak érzi magát. Mielőtt könnyekig hatódunk az ifjú politikus siralmas állapotain, vegyük tekintetbe: tegnap kiderült, miszerint ő maga is megpróbált lehallgatni valakiket.

Ha mindenki pucérra vetkőzne, akit az elmúlt pár évben megfigyeltek, lehallgattak, van ez olyan érzésem, hogy igen sok meztelen ember szaladgálna az utcákon, és valóságos népbetegséggé válna a tüdőgyulladás ebben a mostani időjárásban.

Viszont az igaz, hogy az így szerzett pneumoniák kifejezetten atipikusok volnának.

Azért mégis azt mondanám, várjon mindenki ezzel az érdekes gesztussal nyárig, akkor kényelmesebb volna a tüntetésnek ez a formája. Meg kellemesebb is.

Tehát akkor összegezzük, mit tudunk? Mirkóczki képviselő irodájába vagy betörtek, vagy nem, és onnan vagy elvittek valamit, vagy nem. De ott is hagyhattak dolgokat.

Vagy nem.

Ebből következően Mirkóczki képviselő irodáját vagy lehallgatják, vagy nem, ellenben Janiczák polgármester irodáját biztosan lehallgatták, igaz, ő is lehallgatott másokat.

Vagy nem.

De akik a polgármestert lehallgatták, szintén jobbikosok voltak, és ő is jobbikosokat hallgatott le, mármint az Index szerint.

Vagyis mindenki vagy lehallgat mindenkit, de elsősorban saját elvtársait, vagy nem.

Volna egy forradalmi javaslatom.

Mindenki hallgassa le saját magát, és esténként írjon magáról egy jelentést, sokkal olcsóbb volna, és legalább tudnánk, mi van a rólunk szóló szigorúan titkos beszámolóban.

Esetleg lehetne ezt törvénybe is iktatni.

Vagy nem.

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Lemondott Kocsis Máté, időközi választás lesz Józsefvárosban

A politikus az április 8-i választáson egyéniben parlamenti mandátumhoz jutott az általa vezetett VIII. kerületet …