Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Szele Tamás: Vesztésre állva

Szele Tamás: Vesztésre állva

Hát, kérem, ha eddig nem volt baj, majd lesz. Azért ne essünk túlzásokba: eddig is volt annyi baj, mint égen a csillag, és a jövőben sem teljesen bizonyos, hogy több lesz – de megvan a lehetőség rá. Igen, az uniós határozatról beszélek. Persze ez nem jelenti azt, hogy vasseprűvel söpörnének ki minket Európából, de jelenthet egész kellemetlen dolgokat.

Éspedig nekünk kellemetleneket, mármint az ország lakosságának. Az ország vezetése egy ideig még nem lesz rákényszerülve arra, hogy az utcasarkon kolduljon némi penészes krumplihéj reményében, ismereteim szerint ésszerű beosztással élve akkor is biztosítottnak látszik személyes jólétük a következő mintegy százötven évre, ha családjuk mértani haladvány szerint növekszik. De azért ennyire nem fog növekedni. Mi leszünk azok, akik kárát látjuk majd az általuk elkövetett szarvashibáknak. Konkrétan mi, ahogy mi leszünk azok is, akik újraválasztjuk majd őket jövőre, ha teljesen elmegy az eszünk.

Akkor most lássuk szépen, fehéren-feketén, miről is van szó.

„Megszavazta az Európai Parlament azt a határozatot, amely az alapszerződés 7. cikkelyének életbe léptetését javasolja Magyarország ellen az Európai Unió alapelveinek megsértése miatt.
Szerdán 393 képviselő szavazta meg az állásfoglalást, 221 képviselő ellene voksolt, 64-en tartózkodtak. Az elfogadott határozat kimondja, hogy az alapszerződés hetedik cikkelyének életbe léptetését javasolják, és felkérik az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy szövegezzen meg egy hivatalos határozatot, amelyet az Európai Parlament elé terjeszthetnek ez ügyben.
Az elfogadott állásfoglalás szerint:
– Magyarországon sérül a jogállamiság és a demokrácia,
– vissza kell vonni vagy fel kell függeszteni a menekülteket tranzitzónába záró jogszabályt, a CEU-ra vonatkozó törvényt és a civil szervezetek szabályozását újraíró tervezetet,
– szigorúbban ellenőrzik a Magyarországnak szánt európai uniós támogatásokat, a kiterjedt korrupció gyanúja miatt.
Az alapvető jogok magyarországi helyzetével egy korábbi plenáris ülésen foglalkoztak az európai parlamenti képviselők. Röviden összefoglalva a vitanap eredményét: a magyarországi helyzet indokolja egy formális eljárás megindítását, mivel a tagállamban egyértelműen fennáll az európai uniós alapelvek megsértésének veszélye.” (EuroNews)

Az alapszerződés hetedik cikkelye pedig a szankciókra vonatkozik, melyek közül a legenyhébb, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát egy időre az Európa Parlamentben. De megvonhatják a támogatást is az országtól, sőt, ha azt találja célszerűnek az EP, a határokat is lezárhatják. Szóval, akad bünti a padláson elég, csak még sosem vették elő.

Mielőtt mindenki előrántja a rezes fringiát az Unió és annak parlamentje ellen, szólnék: nem a magyar népet akarják büntetni, a magyar nép csak az élő pajzs, amit a magyar kormánynak nevezett janicsárok tolnak maguk előtt az ostromlétrán, hogy a védtelenek fogják fel a nekik szánt csapásokat. A magyar nép csak annyiban tehet az előállott helyzetről, hogy pont ezeket a politikusokat választotta meg.

Láthatjuk azonban, hogy éppenséggel a legértelmetlenebb és a közéletre a legkevésbé hatást gyakorló törvények visszavonásával lehetne elkerülni a későbbi gondokat. Migráció alig van már, olyan 1300 személy kérelmét kéne csak elbírálni – elbírálni, Jupiterre, nem letelepíteni őket! – akik nem is szeretnének különösebben itt maradni. A CEU törvénynek semmi hatása nincs a magyar gazdaságra, a civileket megbélyegző törvénynek szintén nincs. Ezek miatt az ügyek miatt nem lesz sem olcsóbb, sem drágább a kenyér, vagy bármi más. Okos ember nem is ragaszkodna hozzájuk mereven.

A magyar kormány körömszakadtáig ragaszkodni fog, ha belerokkan az ország és mindannyian koldusbotra jutunk, akkor is. Ugyanis ezek az ügyek az alapkövei annak a hazugságrendszernek, konteókultúrának, ami egyáltalán hatalmon tartja őket. Ha kiderülne, hogy a drótkerítés felesleges volt, Magyarországot a kutya sem akarja elfoglalni, a CEU egyszerűen csak egy igen jó egyetem és a civil szervezetek nem külföldi ügynökökből, hanem hétköznapi magyar állampolgárokból állnak, akik nem veszélyesebbek másoknál, kicsúszna alóluk a szőnyeg, hirtelen nem volna kitől rettegni – igen, ők rettegnek, nem az ellenzékiek, akiket ezzel gúnyolnak, rettegnek, csak nem a fent említettektől, hanem a hatalom elvesztésétől. Ha elakadna a hazugságok kényes egyensúlyú gépezete, ember nem szavazna rájuk.

Kiderülne, hogy a király nem csak meztelen, de üldözési mániája is van – bár, érdekes egy mánia ez, ugyanis roppant jövedelmező a kormányközeli körök számára. Őrület, de van benne bizonyos rendszer, bolondság, de azért nem hülyék ők, ha pénzt látnak, az el is tűnik, mint ostrom után az aranyóra.

Azért is fognak annyira mereven ragaszkodni a mostani status quo-hoz és legendakörhöz, mert a tegnapi határozat tartalmaz egy roppant kellemetlen pontot. Igen, az uniós támogatások szigorúbb ellenőrzését. Ebbe aztán végképp nem mehetnek bele, még kiderülnének a negyven centis kilátók és a Himalája-szánkódomb az Alföldön, nem is szólva az ellopott logisztikai központokról, melyek azonban papíron léteznek és máig működnek.

Rendben, nekik rossz lesz, ragaszkodni fognak az álláspontjukhoz, de nekünk miért lesz rossz? Egyrészt azért, mert nem lehet egyéni szankciókat, személyre szabott törvényeket hozni. Illetve, csak a magyar parlamentben lehet, Európában nem. Ha Magyarország ügyében büntető intézkedésekről határoznak, az az egész országot bünteti – hiszen a vétket, hibát is az ország nevében követték el annak törvényesen megválasztott vezetői. Akikre szavazni tetszett, 2014-ben. Pontosan 4 918 934 fő vett részt ebben a voksolásban határainkon belül. (Azokon kívül pedig mindent egybevéve 122 638-an szavaztak, szóval ezt a kormányt bizony a magyar határokon belül élő polgárok választották meg). Lehetne mondani, hogy tetszettünk volna meggondolni, kéne is mondani, de az is igaz, hogy ezeknek az inkriminált ügyeknek nyoma sem volt még 2014-ben.

Mi lesz most?

Most jó ideig semmi sem lesz. Megindul egy hosszú, bonyolult eljárás Brüsszelben, amit gyorsíthatnak ugyan, de ha a nyári szünetig nem döntenek – és nem hinném, hogy fognak, hiszen egyelőre tegnap még csak azt szavazta meg az EP, hogy szavazni fog az eljárásról – akkor őszig semmiféle intézkedés nem várható. Majd az őszön beindulnak Brüsszel malmai, és őrölni fognak, jó lassan, de biztosan, tán esztendőre várnám a végső határozatot az ügyünkben.

Milyen érdekes, akkor nálunk pont országgyűlési választások lesznek.

A kormány addig is parádézhat, hazudozhat, sorosozhat amint szokta, csak most még sokkal inkább fogja tenni, hiszen maga a brüsszeli eljárás adja neki a muníciót a tűzijátékhoz: ha azt tetszenek hinni, hogy most radikális a közhangulat és eldurvult a közbeszéd, tessék majd megnézni, mi lesz itt nyáron. Ahhoz képest ez teadélután a Buckingham palotában.

Aztán ősszel még rosszabb lesz, és tovább romlik majd a helyzet a választásokig. Ezeknek az eredményétől függ aztán a végromlás.

Ha azonban csoda történne, és a kormány valamiért feladná álláspontját a botrányos intézkedésekkel kapcsolatban, akkor sem lesz jobb. Akkor a brüsszeli eljárás elmaradhatna, de a határainkon belül a bosszúállás érte nem. Jaj volna mindenkinek, akiről akár csak gyanítják, hogy örül a kormány vereségének.

Erre azonban nem kerülhet sor, mert összedőlne a hazugságokból rakott vár és még a végén ország lenne belőlünk, nem zárt osztály, ami most vagyunk.

Összegezve: a Fidesz-KDNP-kormány Magyarországot tökéletesen vesztes, lose-lose helyzetbe vezette. Vagy változtatnak az álláspontjukon, és akkor ők veszítenek, de igazából mi, vagyis a nép vesztünk (mert nekünk kell nyögni majd a bosszújukat), vagy nem változtatnak, ez esetben ők rövid távon győznek, a rendszerük fennmarad, de Magyarország veszít.

Láthatjuk tehát: míg közük van a hatalomhoz, mi mindenképpen veszítünk.

Quod erat demonstrandum.

Tanuljunk meg imádkozni, feleim, szükség lesz rá. Akkora a baj, hogy még az ateisták imáit is elfogadják most odafent, ebben a válsághelyzetben…

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Cserpes Tamás: Revízió a lábszag ellen

Ezzel az alkotmány-revízióval, illetve kényszeres alaptörvény módosítgatással, a jó fene se tudja mi a keresztneve, …