Home / HÍR / Szijjártó: elfogadhatatlan és tűrhetetlen, amit az EP művel

Szijjártó: elfogadhatatlan és tűrhetetlen, amit az EP művel

A kormány nemzetközi szervezetekhez fordul, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter közlése szerint az EP határozata miatt négy nemzetközi fórumhoz fordul a magyar kormány: az ENSZ terrorizmusellenes intézkedések végrehajtásáért felelős munkacsoportjától, az Európa Tanács terrorizmusellenes tevékenységért felelős bizottságától, az EBESZ terrorizmusellenes egységétől, valamint a NATO terrorizmusellenes szekciójától és új típusú biztonsági kihívásokkal foglalkozó divíziójától kérik az EP-határozat vizsgálatát, hogy az mennyire növeli a terrorveszélyt és mennyiben bátorítja az Európában terrorcselekményeket elkövetni szándékozókat.

A miniszter hangsúlyozta: az EP akkor mentegeti ezt a terroristát, amikor minden európai politikának az emberek biztonságának helyreállítására kellene irányulnia, amikor a NATO-ban is terrorizmus elleni harc a legfontosabb célkitűzés, és azok után teszi ezt, hogy az elmúlt években Párizsban, Brüsszelben, Nizzában és Londonban és Manchesterben is terrortámadásokat kellett elszenvedni.

Lattmann Tamás: “Agyrém”

Az ember esze megáll, komolyan. Szerintem forduljanak rögtön a legfőbb szovjethez. Azt hiszem, a lenti Magyar Nemzet-interjúmnak akkor sem lehetne jobban alázenélni, ha én magam szerveztem volna ezt az egészet… Csak hogy világos legyen: emiatt a lépés miatt nagyjából teljesen végünk van az Európai Unióban politikailag. Soha, semmilyen európai ügyet nem viszünk ki az ENSZ-hez, ahol majd olyan államok ugatnak bele nagy örömmel az európai belügyekbe, mint Szaúd-Arábia, Irán meg Kuba, és még sorolhatnám. Elképesztő, lassan már tényleg felmérhetetlen károk, és miért cserébe? Egyrészt úgy pattanunk majd le, mint a gumilabda, másrészt pedig maga a duma, amivel odamegyünk, már az is hazugság: az EP nem a konkrét ügy miatt cseszeget minket. Ezt kb. két perc alatt fogja észrevenni mindenki az említett testületekben (ott ugyanis nem az Orbán-Szijjártó dinamikus duó fizetési listáján szerplő minionok ücsörögnek), akik igen dühösek lesznek amiatt, hogy hülyeségekbe próbáljuk belerángatni őket… Agyrém. (Facebook)

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: A Messiás eljövetele

A messiás magyarra fordítva „felkentet” vagy „segítőt” jelent. Görög fordításban Χριστός, Khrisztosz. (Latinosan Cristus, amely a magyarban a Krisztus formában gyökeresedett …